Vodafone ve Türkonfed’den dijitalleşme adımı

Vodafone ve Türkonfed’den dijitalleşme adımı
Yayınlama: 03.03.2025 11:10
A+
A-

Vodafone Business ve Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) iş birliğiyle düzenlenen “Teknolojiyle Güçlü KOBİ” etkinliği Adana’da gerçekleşti. Adana Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar ve Adana Ticaret Odası Başkanı Yücel Bayram’ın da katıldığı etkinlik, KOBİ’lerin dijital dönüşüm süreçlerine destek olmayı ve onları geleceğe hazırlamayı hedefliyor. Etkinlikte KOBİ’ler, kapsamlı eğitimler, seminerler ve danışmanlık hizmetleriyle dijital yetkinliklerini artırma fırsatı buldu.

Program kapsamında, işletmeler yeni iş ağları kurarken, başarılı dijital dönüşüm örneklerini de dinleme şansı yakaladı. “Teknolojiyle Güçlü KOBİ” projesi ile dijital dönüşümde daha fazla zorluk çeken sektörler ve bölgelerdeki KOBİ’lere özel çözümler sunularak, Türkiye ekonomisinin sürdürülebilir büyümesine ve küresel rekabet gücünün artırılmasına katkı sağlanıyor.

Her Ölçekteki İşletmenin Dijital Dönüşümüne Katkı

Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu, Türkiye’nin sanayisine öncülük eden Anadolu şehirlerine odaklanarak iletişim altyapılarına ve bu şehirlerdeki teknoloji danışmanlık ekiplerine yatırım yaptıklarını belirtti. Kestioğlu, özellikle Anadolu’daki işletmelerin dijital dönüşümlerini hızla gerçekleştirebilmelerine önem verdiklerini vurgulayarak, “Teknolojiyle Güçlü KOBİ” etkinliğiyle Adana’daki işletmeler ve KOBİ’lerle bir araya geldiklerini ifade etti. Etkinlikte sektör liderleri ve dijital dönüşüm uzmanlarının, katılımcılara dijital dönüşümün önemi ve uygulama stratejileri hakkında bilgi verdiğini, Vodafone Business uzmanlarından birebir danışmanlık alan işletmelerin de diğer şirketlerle etkileşim kurma fırsatı bulduğunu söyledi. Vodafone Business olarak Anadolu’daki her ölçekteki işletmenin dijitalleşme çağına hızlıca adapte olmalarını desteklemeye ve daha akıllı, hızlı ve esnek olmalarına katkı sunmaya devam edeceklerini ekledi.

Dijital Ekonomide Liderlik İçin Dönüşüm

TÜRKONFED Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sönmez ise dijitalleşmenin küresel rekabette belirleyici bir unsur olduğunu vurguladı. Türkiye’nin genç ve teknolojiye yatkın nüfusu, dinamik girişimcilik ekosistemi ve üretim kabiliyetiyle dijital ekonominin sunduğu fırsatlardan yararlanabilecek güçlü bir potansiyele sahip olduğunu belirten Sönmez, bu potansiyeli gerçeğe dönüştürmek için dijitalleşmeyi hızlandıran, teknoloji yatırımlarını teşvik eden ve inovasyonu destekleyen politikaların hayata geçirilmesi gerektiğini söyledi. Dünya ekonomisinden aldığımız yüzde 1’lik payı artırmak ve yüksek teknoloji ihracatını yüzde 3’ün üzerine çıkarmak için en büyük kozumuzun dijital dönüşüm ve inovasyon odaklı üretim olduğunu, bunun yolunun da ileri teknoloji kullanımı, yüksek katma değerli üretim ve markalaşmış ihracattan geçtiğini ifade etti.

Sönmez, dijital ekonominin liderleri arasında yer almak için işletmelerin dijital yetkinliklerini artırmak ve teknoloji yatırımlarına yön vermek gerektiğini, bu dönüşümün de sadece büyük ölçekli şirketlerin değil, KOBİ’lerin de kapsayıcı bir şekilde dijitalleşmesiyle mümkün olacağını belirtti. Proje kapsamında sağlanacak bilgi ve desteklerin, KOBİ’lerin dijitalleşme sürecini hızlandıracağını sözlerine ekledi.

ÇUKUROVA SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Berman Mantı ise gelişen ve değişen dünya düzeninde geleneksel yöntemlerle gelişmiş ülkelere karşı rekabet etmenin zorluğuna dikkat çekerek, bu zorluğu aşmanın ve hedefe ulaşmanın yolunun dijitalleşmeden geçtiğini ifade etti. Mantı, dijital pazarlamanın günümüz iş dünyasında KOBİ’ler için rekabet avantajı sağlamanın önemli bir yolu haline geldiğini, geleneksel pazarlama yöntemlerinden farklı olarak internet ve dijital teknolojiler aracılığıyla potansiyel müşterilere ulaşmayı, marka bilinirliğini ve satışları artırmayı hedeflediğini belirtti.

Dijital Yetkinlik Analizi Kapsamı Genişledi

Geçtiğimiz yıl sanayi şirketlerinin kendi dijital olgunluk seviyelerini ölçebilecekleri “Dijital Yetkinlik Analizi”ni işletmelere sunan Vodafone Business, 455 işletmeye ulaştı. Özlem Kestioğlu, şu ana kadar Türkiye’de 16 ilin dijitalleşmesini ölçtüklerini ve 11 sektörde dijital ölçüm yapabildiklerini açıkladı. Analizlerin sürekli geliştiğini belirten Kestioğlu, eğitim, sağlık, perakende, bilişim, inşaat, lojistik, tarım, restoran-kafe, turizm ve finans sektörlerinde de Dijital Yetkinlik Analizleri yapabildiklerini söyledi. İşletmelerin skorlarına ve tavsiye raporlarına bakıldığında öncelikli gelişme alanlarının altyapı, siber güvenlik ve veri yönetimi olduğunu gördüklerini ifade eden Kestioğlu, Vodafone Business olarak bu üç alanda ortalama skorlamaların altında kalan KOBİ ve işletmelere sundukları çözümlerle şirketlerin rekabet çağında geri kalmamalarını sağladıklarını belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.