Türk Telekom, dijital dönüşümde iddialı

Türk Telekom, dijital dönüşümde iddialı
Yayınlama: 10.01.2025 12:19
A+
A-

CES 2025’te Türk Telekom’dan Yenilikçi Çalışmalar ve Global Liderlik Mesajı

Dünyanın en büyük tüketici elektroniği fuarı CES 2025, bu yıl 7-10 Ocak tarihleri arasında Las Vegas’ta gerçekleşti. Türk Telekom CEO’su Ümit Önal, fuarda yaptığı açıklamalarda şirketin dijital dönüşüme yön veren çalışmaları ve global trendlere yön verme hedeflerini paylaştı.

Dijital Dönüşümün Önünde Türk Telekom

Türkiye’de dijital dönüşümün öncüsü Türk Telekom, yurt içinde güçlü fiber altyapısıyla uçtan uca hizmet sunarken, yurt dışında küresel trendleri belirleyen çalışmalarıyla sektörde öncülüğünü sürdürüyor.

5G ve Yeni Nesil Teknolojilerde Dünya Trendlerini Belirleme

Türk Telekom CEO’su Önal, CES 2025’te yaptığı açıklamada, şirketin 5G ve yeni nesil teknolojilerde dünya trendlerine yön verecek çalışmalar yürüttüğünü vurguladı. Fiberin gücünü mobile yansıtan erişim ağı ile dijital yaşamı her yerde hızlı ve kesintisiz bağlantı deneyimiyle desteklediklerini, böylece fiber mobilite çağını başlattıklarını ve dijital dönüşümde liderliklerini taçlandırdıklarını belirtti.

Yerli Girişimleri Küresel Oyuncular Arasına Katma

Türk Telekom Ventures ile yerli girişimlerin küresel oyuncular arasına katıldığını belirten Önal, ülkenin inovasyon gücünü geleceğin teknolojilerine yön vererek ortaya koyduklarını söyledi. Şirketin dijitalden altyapıya, fiberden mobile, müşteri deneyiminden girişimlere her alandaki faaliyetleriyle Türkiye’nin teknoloji ihracında bayrak taşıyıcısı olmaya tüm güçleriyle devam edeceklerini vurguladı.

CES 2025’te Öne Çıkanlar

Las Vegas’ta 7-10 Ocak 2025 tarihleri arasında gerçekleşen CES 2025, “Dive In” (Derinlemesine Keşfet) temasıyla geleceğin teknolojik yeniliklerine odaklandı. Yapay zeka, dijital sağlık, mobilite ve sürdürülebilirlik fuarda öne çıkan başlıklar oldu.

Teknolojiyi Geliştiren ve İhraç Eden Bir Ekosistem

CES 2025 kapsamında açıklamalarda bulunan Türk Telekom CEO’su Önal, Türk Telekom’un sadece teknolojiyi kullanan değil, aynı zamanda onu geliştiren ve ihraç eden bir ekosistemin merkezinde olduğunu vurguladı. Milli sorumluluk bilinciyle ülkenin dijitalleşmesi için kilometre taşlarını oluşturduklarını, yerli iş birlikleriyle güçlenirken küresel firmalarla yaptıkları ortaklıklarla bölgenin teknolojik taşıyıcısı olma sorumluluğunu yerine getirdiklerini ifade etti.

Dünya Trendlerine Yön Veren Bir Seviye

Dünyaya kazandırılan uydu bağımsız 5G senkronizasyon çözümü gibi yeni teknolojilerin uluslararası standardizasyon süreçlerini tamamlamak üzere olduğunu belirten Önal, grup şirketi Argela ve onun Amerika’daki iştiraki Netsia’nın 5G ve fiber alanlarındaki kazanımlarının dünya trendlerine yön veren bir seviyeye ulaştığını söyledi. Argela ve Netsia’nın 5G ve fiber alanları da dahil olmak üzere 70 adet uluslararası patenti bulunduğunu vurguladı. Girişim sermayesi şirketi Türk Telekom Ventures’ın yerli girişimleri küresel oyuncular arasına katan rolüyle de ülkenin inovasyon gücünü dünya sahnesine taşıdıklarını ifade etti.

5G ve Teknoloji İhracı ile Dijital Dönüşümde Liderlik

Türk Telekom’un telekomünikasyon şirketi olmanın ötesinde teknolojisini ihraç etme misyonu olduğunu vurgulayan Önal, 5G sürecinde hedeflerinin mümkün olduğunca yerli unsurlarla geçerek bu teknolojiyi sadece kullanan değil, etrafına da kullandıran bir güç olmak olduğunu söyledi. 5G vizyonlarının sadece altyapı yatırımlarıyla sınırlı olmadığını, saha testlerinden uzun yıllardır devam eden Ar-Ge çalışmalarına kadar kapsamlı bir hazırlık süreci yürüttüklerini belirtti. Dijitalleşmenin ön koşullarından biri olan fiberleşme ve 5G sürecinde başarılı bir strateji ile emin adımlarla ilerlediklerini vurguladı.

“121 Girişime 70 Milyon TL Nakit Desteği”

Destekledikleri girişimlerin dünya çapında başarılar elde ettiğini ifade eden Önal, “TT Ventures PİLOT programının girişimleri CES gibi dünya çapında prestijli bir etkinlikte yer alarak, teknoloji çözümlerini ve önemli projelerini tanıtma fırsatı yakaladılar.” dedi. Ülkede girişimcilere en çok destek veren şirketlerin başında yer alırken, destek verdikleri girişimlerin küresel arenada başarılarını görmekten mutluluk duyduklarını ifade etti. PİLOT ile bugüne kadar 121 girişime toplamda yaklaşık 70 milyon TL nakit desteği sağladıklarını, nakit desteği sağladıkları 66 PİLOT girişimi ise yurt içi ve yurt dışından toplam tutarı 51 milyon doları aşan yatırım alarak girişimlerini geliştirme fırsatı yakaladıklarını belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.