Osmangazi Belediyesi, senarist adaylarını desteklemek ve yeni iş fırsatları sunmak amacıyla düzenlediği Senaryo Yazarlığı Atölyesi'nde büyük bir ilgiyle karşılaşıldı. Soğanlı Kültür Merkezi'nde gerçekleştirilen atölyede, 16 yaşından 77 yaşına kadar geniş bir yaş yelpazesi katılım sağladı. Atölyenin en yaşlı üyesi olan 77 yaşındaki emekli avukat Gürhan Gökbayrak, 53 yıllık meslek hayatındaki anılarını senaryo formatında yazıya dökmek istiyor. 

Senaryo Yazarlığı Atölyesi 9

Senarist Derya Biçer tarafından verilen eğitimlerde, senaryo yazımıyla ilgili kavramlar, teknikler ve süreçler detaylı bir şekilde işleniyor. Katılımcılar, hikaye kurgusu, karakter oluşturma, sahne formatları, dizi ve film senaryoları yazma gibi konularda kapsamlı bilgi edinerek başarılı bir senarist olma yolunda önemli adımlar atma fırsatı buluyor.

Zafer Bayramı Osmangazi’de coşkuyla kutlanacak Zafer Bayramı Osmangazi’de coşkuyla kutlanacak

“53 yıllık meslek anılarımı yazmak istiyorum”

Toplam 6 hafta sürecek Senaryo Yazarlığı Atölyesi’nde dersleri aksatmadan devam eden 77 yaşındaki Gürhan Gökbayrak, azmi ve idealizmiyle diğer katılımcılara örnek oluyor. 19 Ocak 1971’de avukatlık mesleğine adım atan Gökbayrak, 53 yıllık kariyerinde anılarını yazıya dökmek istiyor. Daha önce bu konuda birkaç girişimde bulunduğunu, ancak başarılı olamadığını belirten Gökbayrak, Osmangazi Belediyesi’nin düzenlediği atölyeyi billboardlarda görüp hemen başvurduğunu söyledi. “Kursun en yaşlı üyesi olduğumu öğrendiğimde, hocamızın verdiği ödevde bunu da dile getirdim. Dersler hem öğretici hem de eğlenceli. Eğitim tamamlandıktan sonra, kısa bir tatil yapıp anılarımı yazmaya başlayacağım. 53 yılın bir hikaye olarak ortaya çıkacağına inanıyorum,” dedi.

Senaryo Yazarlığı Atölyesi 2

“Senaryo Yazarlığı Atölyesi bizim için büyük bir şans”

Senaryo Yazarlığı Atölyesi’nin en genç üyesi olan 16 yaşındaki lise öğrencisi Muhammet Ünsal, hayalini gerçekleştirmek için çalışıyor. İlkokuldan bu yana tiyatro ile ilgilenen Muhammet, şu anda tiyatro eğitimlerine devam ediyor ve konservatuar okumayı hedefliyor. Senaryo yazarlığı eğitimlerinin bu hayaline ulaşmada kendisine büyük katkı sağlayacağını belirten Ünsal, "Yazdığım tiyatro metinlerinin yanı sıra sinema ve dizi senaryolarım da var. Osmangazi Belediyesi'nin bu atölyeyi açtığını görünce çok mutlu oldum. Bu fırsatı sunduğu için Osmangazi Belediye Başkanımız Erkan Aydın’a ve tüm emeği geçenlere teşekkür ediyorum," dedi.

Senaryo Yazarlığı Atölyesi 7

“Senaryo yazarlığı popüler bir meslek olacak”

Senaryo Yazarlığı Atölyesi’ne beklentilerin üstünde bir talep olduğunu ifade eden
Senarist Derya Biçer ise

“En genç üyemiz 16, en yaşlı üyemiz ise 77 yaşında. Senaryo
yazarlığına bu kadar ilginin olmasını iletişim çağında olmamıza bağlıyorum. Günümüzde
dijital platformlar oldukça yaygınlaşırken, bütün dünya kanallarına da ulaşabilir olduk.
Senaryo yazarlığı popüler bir meslek olacak. Çünkü insanın ve hikayenin bir sonu yok.
Çağlar boyunca insanlar kendilerini hep yazarak anlatmışlar. Sinema devam ettiği
sürece senaryo yazarlığı da devam edecektir”

dedi.

Editör: Emre YAZICI