Hepsiburada, Kahramanmaraş depremlerinin iki yıldönümünde, iki yıla yakın sürdürdüğü Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü programının sonuçlarını paylaştı.
Program, bölgedeki esnaf ve KOBİ’leri e-ticarete kazandırmayı, güçlendirmeyi ve bu yolla hem ekonomik kalkınmayı hem de toplumsal refahı hedefliyor. Program kapsamındaki toplam ticaret hacmi 10 milyar TL’ye yaklaştı.
6 binden fazla işletme depremden sonra ilk kez Hepsiburada’yla e-ticarete başladı. Bölgeden e-ticaret yapan toplam aktif işletme sayısı 10 bini geçti. Programdan yararlanan kadın girişimci ve kadın kooperatiflerinin sayısı 4 bini aşarken satış hacimleri yaklaşık 675 milyon TL oldu.
Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü programını depremden bir ay sonra başlattıklarını açıklayan Hepsiburada Kurumsal İlişkiler, İletişim ve Sürdürülebilirlik Başkanı Cem Tanır, şunları söyledi:
“Ülkemiz tarihinin en yıkıcı afetlerinden birini yaşadık. Yaraları sarmak için ilk günden tüm ülke seferber olduk. Ancak bölgedeki çalışmalarımızda en büyük desteğimizin, teknoloji, ticaret, lojistik ve dijitalleşmenin gücünü kullanarak ekonomik ve toplumsal iyileşmeye destek vermek olduğunu gördük. Deprem Bölgesine Ticaret ve Teknoloji Gücü programını bu inançla başlattık.
Programın iki yıl sonunda 10 bin aktif satıcıya ulaşmayı, satıcıların Hepsiburada üzerinden yaptığı ticaretin hacmini 10 milyar TL’ye çıkarmayı hedefledik. Bu hedefin çoğuna ulaşmak, ülkemize karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek ve verdiğimiz sözü tutmak acımızı bir nebze azaltıyor.
E-ticaret İhtisas Merkezleri faaliyetlerini sürdürecek
Hepsiburada, program kapsamında Adana, Hatay ve Kahramanmaraş’ta E-ticaret İhtisas Merkezleri açtı. Merkezlerde bugüne kadar 4 bin işletmeye e-ticaret eğitimleri ve teknolojik destekler verildi.
Programın afet sonrası yeniden yapılanma dönemlerinde e-ticaretin önemini ortaya koyduğunu ifade eden Tanır, “Programla edindiğimiz deneyimi literatüre kazandırarak dünyayla paylaşmak için çalışacağız” dedi.
UNICEF iş birliğiyle çocukların eğitimine destek
UNICEF’le iş birliği yapan Hepsiburada, depremden etkilenen çocukların temel ihtiyaçlarının karşılanmasına ve eğitimlerinin desteklenmesine yönelik Dijital Destek Kartları’nı platform üzerinden satışa sundu. Müşteriler, UNICEF dijital kartlarını satın alarak bölgedeki çocukların yaşam ve eğitim koşullarının iyileştirilmesine katkıda bulunabiliyor.
Hepsiburada, çocukların eğitime ve oyuna erişimini artırmayı hedefleyen Bir Gülüş Yeter projesini de deprem bölgesinde yürütüyor. Bugüne kadar 250 bine yakın çocuğa ulaşıldı.
Depremden etkilenen üniversite öğrencilerine yönelik Yarınlara Söz programı kapsamında ise 300’den fazla gence girişimcilik ve e-ticaret eğitimi verildi. Eğitimleri başarıyla tamamlayan gençlere Hepsiburada’da staj ve mentorluk fırsatları sunuluyor.