Hareketsizlik, egzersize rağmen kalbi etkiliyor

Hareketsizlik, egzersize rağmen kalbi etkiliyor
Yayınlama: 19.11.2024 16:25
A+
A-

Massachusetts General Hospital’da Hareketsizlik ve Kalp Hastalığı Riskini Araştıran Yeni Çalışma

ABD’deki Massachusetts General Hospital’da yapılan yeni bir araştırma, hareketsiz geçirilen sürenin kalp hastalığı riskini artırdığına işaret ediyor.

JACC dergisinde yayınlanan çalışma, Birleşik Krallık Biyobankası’ndan 90.000 kişinin verilerini inceledi. Katılımcılar bir hafta boyunca bileklerindeki ivmeölçerlerle takip edildi. Ortalama yaşları 62 olan katılımcıların %56’sı kadındı ve günlük hareketsizlik süreleri yaklaşık 9,5 saat olarak belirlendi.

Araştırma, hareketsizlik süresinin artmasıyla atriyal fibrilasyon, miyokard enfarktüsü ve kalp yetmezliği gibi kalp hastalığı risklerinin arttığını ortaya koydu.

Çalışmaya göre, önerilen haftalık 150 dakikalık fiziksel aktiviteyi yapanlarda atriyal fibrilasyon ve miyokard enfarktüsü riski azaldı. Bununla birlikte, kalp yetmezliği ve kalp hastalığına bağlı ölüm riski yüksek kaldı.

Araştırmacılardan Shaan Khurshid, halk sağlığı politikalarının hareketsizliği azaltmaya odaklanması gerektiğini vurguladı. Günde 10,6 saatten fazla hareketsiz kalmamanın kalp sağlığı için asgari bir hedef olabileceğini belirtti.

Brown Üniversitesi’nden Charles Eaton, araştırmanın hareketsizliğin sağlık üzerindeki zararlı etkileri konusunda güçlü kanıtlar sağladığını söyledi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.