Başkan Aydın 2024 Yılını Değerlendirdi

Başkan Aydın 2024 Yılını Değerlendirdi
Yayınlama: 30.12.2024 11:07
A+
A-

Osmangazi Belediyesi 9 Ayda 25 Açılış ve Temel Atma Programı Düzenledi

[İSİM SOYİSİM] yaptığı açıklamada, göreve başladığı 9 aylık süre zarfında belediye olarak hızlı bir şekilde çalıştıklarını vurguladı.

Zamanın hızla geçtiğinin farkında olduklarını belirten [İSİM SOYİSİM], “Projelerimizi ne kadar hızlı hayata geçirirsek o kadar çok yol alırız. Bunu bildiğimiz için 9 ayda 25 temel atma ve açılış programı düzenledik.” dedi.

[İSİM SOYİSİM], Osmangazi’ye kazandırdıkları ilk yatırım olan Ayça Azak Gündüz Bakımevi ve Kreşi’nin temelini attıklarını ve kısa sürede inşaatını tamamlayarak hizmete sunduklarını dile getirdi. Aynı şekilde Çirişhane Spor Tesisi’nin temelini Mayıs ayında attıklarını, Ekim ayında da açılışını yaptıklarını söyledi.

Hasan Ali Yücel Dünya Klasikleri Kütüphanesi ve İsmail Hakkı Tonguç Bağış ve Şiir Kütüphanesi’ni hizmete açtıklarını belirten [İSİM SOYİSİM], merkezden uzak mahallelerde yaşayan çocukların kitaba ulaşımını kolaylaştırmak için Gezici Kütüphane’yi faaliyete geçirdiklerini ifade etti.

Gençlerin ucuz ve kaliteli kahvelere ulaşabileceği Genç Kafe’leri ilçeye kazandırdıklarını, Emek Spor Tesisi’nin açılışını yaptıklarını ve Bursa’nın ilk Halk Lokantası’nı vatandaşların hizmetine sunduklarını söyledi.

Yenibağlar Mahallesi’nde kadınlara özel spor merkezi yaptıklarını, yakın zamanda dördüncü kreşlerinin temelini attıklarını belirten [İSİM SOYİSİM], gençlere Atatürk, Cumhuriyet, vatan ve millet sevgisi aşılayacak etkinlikler düzenlediklerini kaydetti.

Kreşler Hayırsever Vatandaşların Desteğiyle İnşa Ediliyor

İlçenin farklı noktalarına inşa ettikleri kreşler için belediye bütçesinden para aktarmadıklarının altını çizen [İSİM SOYİSİM], “Hizmete açtığımız ve temelini attığımız kreşleri hayırsever vatandaşlarımızın desteği ile inşa ediyoruz. Bu kreşler için belediye bütçesinden herhangi bir para çıkmıyor. Hayırsever insanlarımız bize gelip destek olmak için talepte bulunuyor.” dedi.

Yılbaşından sonra Türkan Saylan Kız Öğrenci Yurdu’nun temelini atacaklarını açıklayan [İSİM SOYİSİM], “Üniversite öğrencilerinin faydalanacağı, 144 kişi kapasiteli bir yurt olacak. Üniversite sınavı sonucunun açıklanmasının ardından öğrenciler ve aileleri yurt bulmak noktasında büyük sıkıntılar yaşıyor. Sırf yurt sıkıntısından dolayı aileler çocuklarını şehir dışına gönderemiyorlar.” diye konuştu.

Halk Lokantası’ndan 150 Bin Kişi Faydalandı

Halk Lokantası’nı Haziran ayında hizmete açtıklarını ve şu ana kadar 150 bin kişinin faydalandığını belirten [İSİM SOYİSİM], “Asgari ücret artışından sonra muhtemelen bir çorbanın dahi 150 liraya satılmaya başlanacağı bu ekonomik ortamda, biz 80 liraya dört çeşit yemek veriyoruz. Esnafımızın olumsuz etkilenmemesi için de Halk Lokantası’nı belirli saatler içerisinde açık tutuyoruz.” dedi.

Vatandaşlardan yoğun bir talep olduğunu belirten [İSİM SOYİSİM], yakın zamanda ikinci lokantayı da hizmete açacaklarını söyledi. İkinci lokanta ile birlikte bu lokantaların adını Kent Lokantası’na dönüştüreceklerini kaydetti.

Fabrika-i Hümayun Tarihin, Kültürün ve Sanatın Merkezi Olacak

Bursa’ya gelen turist sayısını artırmanın yanı sıra turistlerin konaklama süresini uzatmak adına çalışmalar yürüttüklerini dile getiren [İSİM SOYİSİM], “Yurt dışında ‘Old City’ denilen bir kavram var. Yurt dışına gittiğinde kimse AVM’leri veya plazaları gezmek istemez. Herkes tarihi ve kültürel noktaları, doğal güzellikleri, müzeleri gezmek ister. Bu noktaları gezmek adına da o şehirlerde konaklama yapar ve döviz bırakır. Bursa’nın bu noktada potansiyeli çok fazla ancak maalesef biz bu potansiyeli yeterince kullanamıyoruz.” dedi.

Osmangazi Belediyesi olarak Bursa’nın ‘Old City’ olarak tabir edilen bölgesi Hisar’daki toz bulutunu kaldıralım, insanları bu bölgeye çekelim diye çalışmalar yürüttüklerini ifade eden [İSİM SOYİSİM], “İnsanlar o bölgeye gelsinler, tarihi ve kültürel yerleri gezsinler, yaşasınlar, konaklasınlar, yiyip içsinler diye Muradiye Mahallesi’ndeki Fabrika-i Hümayun’u kamulaştırdık. Burasını Bursalıların ve Bursa’ya gelen turistlerin hizmetine sunmak istiyoruz.” dedi.

O bölgedeki tarihi ortaya çıkarırken, bölgenin canlanması adına da çalışmalar yürüttüklerini anlatan [İSİM SOYİSİM], “İnsanların oraya gittiklerinde yaşaması ve anı biriktirmesi lazım. Bunun için o bölgede sergiler, konserler, sokak festivalleri düzenlemenin yanı sıra yeme içme, danışık ve gezek gibi kültürel öğeleri de insanlara aktaracağız. İnsanlar tüm bunları yaşadıklarında kendi memleketlerine döndükleri zaman Bursa’dan ve Osmangazi’den bahsedecek. Mutlaka gidip görülmesi gerektiğini anlatacak.” dedi.

Umudumuzu Hiçbir Zaman Kaybetmeyelim

2025 yılı için temennilerini de aktaran [İSİM SOYİSİM], “İnsan umudunu yitirdiğinde yaşamanın da anlamı kalmıyor. O yüzden umudumuzu hiçbir zaman kaybetmeyelim. Ben inanıyorum ki 2025 her türlü olumsuzluğa rağmen bir önceki yıldan daha iyi olacaktır. İnsanlar daha mutlu olsun, huzur ve barış içerisinde aileleriyle birlikte güzel zamanlar geçirsinler. Bizi biz yapan değerlerimize sahip çıkalım. Binlerce yıldır bu topraklardayız, bundan sonra da burada olmaya devam edeceğiz. İnsanlarımız, özellikle de gençlerimiz yurtdışı hayali kurmasınlar. Şartlar şu an için zor olabilir. Bu ülke çok daha zor şartları da gördü. Hiçbir zaman karamsarlara düşmeyelim. Atatürk, silah arkadaşları ve atalarımızın çok zor şartlar altında verdikleri kurtuluş ve bağımsızlık mücadelesini hatırlayalım. O günün şartlarında bir çorba içecek paraları dahi olmadı, ancak hiçbir zaman mücadeleden vazgeçmediler. 2025’in daha mutlu, güzel ve barış içerisinde geçeceği bir yıl olmasını temenni ediyorum. Tüm Osmangazililere ve Bursalılara da mutlu yıllar diliyorum.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.