Vedat Işıkhan, Türkiye Çimse-İş Sendikası’nın 22. Olağan Genel Kuruluna Katıldı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Türkiye Çimse-İş Sendikası’nın 22. Olağan Genel Kurulu’na katıldı. Ankara’da bir otelde düzenlenen programa Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici, Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay ile çok sayıda sendika başkanı katıldı.
Çalışmaktan Büyük Memnuniyet Duyduğunu Dile Getirdi
Programda konuşan Işıkhan, kurula katılmaktan büyük memnuniyet duyduğunu belirtti. Sivil toplumun demokrasinin gücü, insan hak ve özgürlüklerinin güvencesi olduğunu vurgulayan Işıkhan, sendikalsız gerçek bir demokrasinin mümkün olmadığını ifade etti.
Üretim, İstihdam ve Kalkınmaya Katkı Veren İşçi ve İşverenlerin Yanında Olduklarını Belirtti
Türkiye’nin Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın liderliğinde büyük ve güçlü bir ülke olma yolunda kararlılıkla ilerlediğini kaydeden Işıkhan, üretim, istihdam ve kalkınmaya katkı veren işçi ve işverenlerin her zaman yanında olduklarını söyledi. Alın teriyle ve emeğiyle ülkenin geleceğini inşa eden her vatandaşın hakkını korumak için ellerinden gelen her şeyi yaptıklarını belirtti.
Eski Sendikal Yasaları Değiştirdiklerini ve Engelleri Kaldırdıklarını Anlattı
12 Eylül darbesinin ürünü olan sendikalar ve toplu iş sözleşmesi yasalarını değiştirdiklerini anlatan Işıkhan, “İşçi olmadan işveren olmaz. İşveren olmadan da işçi olmaz. Devlet olmadan hiçbiri olmaz” mottosuyla hareket ettiklerini vurguladı. Sendikal hayatın temel sorunlarını çözüme kavuşturduklarını, SGK’yı sıfırdan aldıklarını ve dünyaya örnek olacak bir sisteme dönüştürdüklerini belirtti. İşçilerin her hastaneye gidemediği ve ilaç kuyruklarında çile çektiği dönemleri bitirdiklerini ifade etti.
Türkiye’nin Çimento Sektöründe Önemli Bir Konumda Olduğunu Vurguladı
Türkiye ekonomisinin lokomotif işkollarından inşaatın ana girdisi olan çimentonun, sanayi ve altyapı gelişiminde kilit bir rol oynadığını ifade eden Işıkhan, Türkiye’nin dünya çimento üretiminde ve tüketiminde önemli bir konumda olduğunu söyledi.
İstihdam Sayısının Artışını ve İşsizlik Oranının Düşüşünü Açıkladı
Ekonomideki büyümenin istihdam politikalarına olumlu yansıdığını belirten Işıkhan, işsizlik oranının 20 aydır tek hanede seyrettiğini ve Aralık 2024’te yüzde 8,5’e gerilediğini söyledi. İstihdam sayısının da geçen yıla göre 428 bin kişi artarak 32 milyon 718 bin kişiye ulaştığını belirtti.
Gençlerin İş Hayatına Daha Güçlü Adım Atması İçin Gençlik Programı’nı Uyguladıklarını Söyledi
Gençlerin iş hayatına daha güçlü adım atmasını sağlamak için İŞKUR Gençlik Programı’nı hayata geçirdiklerini ifade eden Işıkhan, gençlerin araştırma-geliştirme, spor, laboratuvar ve çevre projeleri gibi alanlarda deneyim kazanırken aylık 15 bin TL’ye kadar gelir elde edebildiklerini söyledi. Bu adımların Türkiye’nin aydınlık geleceği için önemli olduğunu vurguladı.
Son olarak Işıkhan, tüm sendikalara ve yönetim kurulu üyelerine başarılar diledi.