Gemlik Film Festivali 3. kez kapılarını açtı

Gemlik Belediyesi, Eşref Kolçak’ın anısını yaşatmak için düzenlediği Gemlik Film Festivali, bu yıl üçüncü kez gerçekleştirildi.

Gemlik Film Festivali 3. kez kapılarını açtı
Yayınlama: 22.10.2024 05:34
A+
A-

Gemlik Film Festivali Üçüncü Kez Sinemaseverlerle Buluştu

Gemlik Belediyesi, Eşref Kolçak’ın anısını yaşatmak için düzenlediği Gemlik Film Festivali, bu yıl üçüncü kez gerçekleştirildi. Festivalde, Belediye Başkan Yardımcıları, Meclis Üyeleri, siyasi parti temsilcileri, muhtarlar ve sivil toplum örgütü üyeleri yer aldı.

Gemlik Belediye Başkanı Şükrü Deviren, kültür-sanatın ve sinemanın önemine vurgu yaptı: “Eşref Kolçak’ın adını taşıyan festivalimizle Gemlik’in vizyonunu yükseltiyoruz. Festivalimizi uluslararası bir organizasyona dönüştürmeyi hedefliyoruz.”

Söyleşiler ve İmza Günleri

Festival kapsamında, yönetmen Serdar Akar, oyuncu Deniz Çakır, yönetmen Hakan Algül ve senarist Ercan Mehmet Erdem, “Festivallerin Sinema Sektörüne Etkileri” konulu bir söyleşi gerçekleştirdi. Ayrıca, Menderes Samancılar da bir imza günü düzenledi.

Ödüller Sahiplerini Buldu

Festivalin sonunda, Şenay Gürler’in sunduğu ödül töreni gerçekleşti. Onur Ödülü’nü alan Menderes Samancılar, duygusal bir konuşma yaptı: “Eşref Kolçak’la birlikte çalışmıştım. Onun adına verilen ödülü alacağımı hiç düşünmezdim.”

“Emek Ödülü”ne layık görülen Şükrü Avşar, sinemanın her dalında çalıştığını ve her insanın önemli olduğunu vurguladı. Serpil Tamur ise 61 yıllık meslek hayatı boyunca çocukların korunması konusundaki hassasiyetini dile getirdi. Altan Erkekli ise ödülünü annesine ve onu destekleyen herkese ithaf etti.

Kısa Film Yarışması Sonuçları

Festivalde, Ulusal Kısa Film Yarışması’na rekor sayıda başvuru yapıldı. Ön jüri üyeleri tarafından belirlenen finalistler arasından, jüri başkanı Serdar Akar ve üyeleri Deniz Çakır, Ercan Mehmet Erdem ve Hakan Algül tarafından kazananlar açıklandı.

“Kurmaca/Deneysel” dalında birincilik “Eksi Bir”, ikincilik “Satışçının Bir Günü”, üçüncülük ise “The Surrogate Girl” filmlerine verildi.

“Ulusal Belgesel” dalında birincilik “İyi Ölüm”, ikincilik “Yaren”, üçüncülük ise “Antroposen” filmlerinin oldu.

“Ulusal Animasyon” dalında birincilik ödülü verilmezken, ikincilik “Uzak”, üçüncülük ise “Yetim” filmlerine verildi. Ayrıca, jüri özel ödülleri “Deq” ve “Kota” filmlerine verildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.