Hedefimiz Türkiye’yi lojistikte küresel bir merkez haline getirmek

Hedefimiz Türkiye’yi lojistikte küresel bir merkez haline getirmek
Yayınlama: 21.10.2024 14:26
A+
A-

Türkiye Lojistik Zirvesi için Geri Sayım Başladı

Türkiye’nin lojistik sektörünün çatı kuruluşu olan Uluslararası Taşımacılık ve Lojistik Hizmet Üretenleri Derneği (UTİKAD), “Türkiye Logistics Summit” zirvesini düzenleyecek.

UTİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Bilgehan Engin, Türkiye taşımacılık sektörünün 100 milyar dolarlık pazar büyüklüğüyle küresel sıralamada 11. sırada olduğunu vurguladı.

Lojistikte Merkez Hedefi

Türkiye’yi lojistikte merkez haline getirmeyi amaçlayan zirve, stratejik iş birlikleri için buluşma noktası olacak. Engin, “Zirve, sektörün geleceğini şekillendirecek. Yenilikçi çözümler, iş birlikleri ve gelişmelerin merkezi olacak. Etkinliğin ülke genelinin yanı sıra bölgesel ve küresel etki yaratmasını hedefliyoruz” dedi.

Transit Hub Adımları Destekleniyor

Engin, Türkiye’nin transit hub olma yolundaki adımlarını desteklediklerini ve zirvenin bu yolda önemli bir katma değer sağlayacağını belirtti.

Sektörün Sorunları

Engin, sektörün önemli sorunları arasında vize ve yeşil lojistiği gösterdi. Vize sorununu kronik bir hale geldiğini vurgulayan başkan, “Türkiye’nin elinde hukuki kozlar var. Doğru kullanılmaları gerekiyor” dedi.

Zirvenin İçeriği

Turkish Cargo’nun desteğiyle düzenlenen zirve, küresel lojistik dünyasının önde gelen isimlerini bir araya getirecek. “Tedarik Zincirinde Yenilikçi Yaklaşımlar”, “Yapay Zeka ve Dijitalleşme”, “Sürdürülebilir Lojistik” ve “Lojistiğin Geleceği” konulu paneller yer alacak. Zirve, lojistik şirketlerini, e-ticaret ve teknoloji firmalarını, akademisyenleri ve kamu yöneticilerini buluşturacak.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.