Hastanede ihmal iddiası: Eymen yüzde 90 engelli kaldı

Hastanede ihmal iddiası: Eymen yüzde 90 engelli kaldı
Yayınlama: 21.10.2024 13:55
A+
A-

İstanbul’daki Yenidoğan Çetesinin Kurbanları Konuşuyor

İstanbul’da, 112 Acil Çağrı Merkezi ile işbirliği yapan çetenin, bebek acil hastaları özel hastanelerin yenidoğan ünitelerine yönlendirip ölümlerine neden olduğu iddia ediliyor.

34 yaşındaki Ayşe K., 2020 yılında doğum sancıları ile Özel Reyap Hastanesi’ne sevk edildi. Prematüre bebek dünyaya gelen Eymen Ali K., 57 gün annesinden ayrı kalarak entübe edildi.

Ayşe K., “Hastane çalışanlarının yanlış tedavi uygulaması çocuğumda kalıcı hasara neden oldu. Orada birçok bebek gördüm. Onlarla ilgilenmiyorlardı, hemşireler telefonlarıyla oynuyordu ama çocuklar orada ağlıyordu” dedi.

“Çok Telaslıydı, Bir An Önce Çocuğu Göndermek İstiyordu”

Ayşe K., “Pandemi sürecinde doğdu Eymen. Çok acil bir hastaydım. Bizi Özel Reyap Hastanesi’ne götürdüler. Çocuğum hemen ameliyata alındı. Yoğun bakıma alındı. Çocuğun ağladığını, sesini duyduğunu, yoğun bakıma alındığını söylediler.”

“Beni Tırmalıyordu Açlıktan Çocuk”

Aylar sonra Eymen bebeği gören anne Ayşe K., “Eymen’in çok bakımsız olduğunu gördüm. Hiç ilgilenmiyorlardı. Bebeği aldığımda beni tırmalıyordu açlıktan çocuk.”

“Eymen Yüzde 90 Engelli ve Onlar Sebep Oldu Buna”

Ayşe K., “Eymen orada iki kez aspire edildi ve aspirasyon yazmıyor epikrizde. Bu bilgi yok. Çocuk iki kez aspire oldu orada ve ciğeri hasar aldı. Yaşamış olduklarının bedelini Eymen ödeyecek. Eymen şu an yüzde 90 üzeri engelli ve onlar sebep oldu buna.”

“Fırat Sarı’nın Telefon Görüşmesine Şahit Oldum”

Ayşe K., “Bir ara kontrole gittiğimde Fırat Sarı’nın bir telefon görüşmesine şahit oldum. Bir aile kendisinden şikayetçi olacakmış. ‘Hiçbir şeyi ispatlayamazlar, raporu düzenleyen biziz. Çocuğun durumu ortada. Ellerinden geleni ardına koymasınlar, bizim de elimiz boş değil istediklerini yapabilirler’ diye konuşmalarına şahit oldum.”

“O Dönem Birçok İlaç Aldık, Fırat Sarı ve Hemşireleri İstedi”

Ayşe K., “Bizden 3 bin 500 TL kadar yatak ücreti talep ettiler. Belirli ilaçlar istendi, o dönem birçok ilaç aldık verdik. Fırat Sarı ve hemşireleri istedi ilaçları bizden.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.