FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü!

FETÖ elebaşı Fethullah Gülen öldü!
Yayınlama: 21.10.2024 11:26
A+
A-

Fethullah Gülen’in Ölümü

15 Temmuz 2016’da gerçekleşen ve 251 vatandaşımızın hayatını kaybettiği darbe girişiminin mimarlarından biri olarak bilinen FETÖ elebaşı Fethullah Gülen’in hayatını kaybettiği duyuruldu. ABD’nin Pensilvanya eyaletinde uzun süredir tedavi gören Gülen’in, 20 Ekim’de öldüğü belirtiliyor. Ölüm haberi, FETÖ’nün yayın organı Herkülnağme tarafından duyuruldu. Gülen’in yeğeni Ebuseleme Gülen de sosyal medya hesabından amcasının ölümünü doğrulayan bir mesaj paylaştı.

Güvenlik kaynakları, FETÖ mensuplarının arasında mezar yerinin bilinmemesi kararı alındığını ve cenazenin kaçırılma ihtimali nedeniyle böyle bir karar verildiğini ifade ediyor.

Sağlık Sorunları

Fethullah Gülen, böbrek yetmezliği, şeker hastalığı ve bunama gibi sağlık sorunlarıyla mücadele ediyordu.

FETÖ Elebaşı Gülen Kimdir?

27 Nisan 1941’de Erzurum’un Pasinler ilçesinde doğan Gülen, 83 yaşında ABD’de hayatını kaybetti. 1999 yılında sağlık problemlerini gerekçe göstererek ABD’ye giden Gülen, o tarihten beri Pensilvanya’da yaşıyordu. 21 Mart 1999’da Türkiye’den ayrılan Gülen’in, 28 Ekim 2015’ten bu yana Türkiye Cumhuriyeti’nin en çok aranan teröristler listesinde kırmızı kategoride yer alıyordu. Gülen’in iadesi için Türkiye, ABD’ye resmi olarak 7 kez talepte bulundu.

Türk Ceza Kanunu’na Göre Suçlamalar

Fethullah Gülen, birçok farklı suçtan dolayı suçlanıyor. Bu suçlar arasında “Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs etme”, “silahlı terör örgütü kurma ve yönetme”, “Cumhurbaşkanına suikast” ve “özel hayatın gizliliğini ihlal” gibi suçlar yer alıyor. Gülen hakkında 45 dava açıldı ve şu anda bir numaralı sanık olarak yargılanıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.