Çin ve ABD’nin etkisiyle kamu borcu 100 trilyon doları aşacak

Çin ve ABD’nin etkisiyle kamu borcu 100 trilyon doları aşacak
Yayınlama: 21.10.2024 10:42
A+
A-

Başlık: IMF, Finans Liderlerini Mali Disipline Çağırıyor

Giriş:
Küresel finans liderleri, IMF’nin önümüzdeki günlerde Washington’da yapılacak toplantıya hazırlanırken mali disiplin sağlama çağrısı aldı. Ülkelerin mali durumlarını düzeltmeleri ve önceden önlem almaları için baskı artıyor.

IMF’nin Toplantıları ve Mali Gözlem Raporu:
IMF’nin yıllık toplantıları Pazartesi günü başlıyor ve küresel ekonomiye ilişkin tahminler ve analizler sunulacak. Çarşamba günü yayınlanacak Mali Gözlem Raporu’nda kamu borcunun 100 trilyon dolara ulaşabileceği konusunda uyarılar yer alacak.

IMF Başkanı’nın Konuşması:
IMF Başkanı Kristalina Georgieva, Perşembe günü yaptığı konuşmada borç yükünün küresel etkileri konusunda uyardı. “Düşük büyüme ve yüksek borç tehlikeli bir karışım oluşturuyor. Hükümetler borçlarını azaltmalı ve gelecekteki şoklara karşı bir tampon oluşturmak için çalışmalıdır.”

IMF Raporundaki Sistemik Borçlular:
IMF’nin mevcut raporu, en büyük borçlulara ilişkin olumsuz bir değerlendirme sunuyor. Raporda, “Çin ve ABD gibi sistemik olarak önemli ülkelerdeki yüksek borç seviyeleri ve mali politikadaki belirsizlikler diğer ekonomilerde daha yüksek borçlanma maliyetleri ve borçla ilgili riskler yaratabilir” denildi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.