L’Etape Türkiye by Tour de France’da şampiyon belli oldu

L’Etape Türkiye by Tour de France’da şampiyon belli oldu
Yayınlama: 20.10.2024 13:50
A+
A-

L’Etape Türkiye Bisiklet Yarışı İstanbul’da Yapıldı

İstanbul, ilk kez L’Etape Türkiye by Tour de France bisiklet yarışına ev sahipliği yaptı.

Küçüksu Kasrı’ndan Başlayan Yarışlar

Küçüksu Kasrı’ndan start alan yarışçılar, 109 km, 59 km ve 6 km aile kategorilerinde mücadele etti. Sporcular, Anadolu Hisarı’nı geçerek Fatih Sultan Mehmet Köprüsü üzerinden Avrupa Yakası’na geçti. Daha sonra Rumeli Hisarı’ndan yeniden Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nü kullanarak Polonezköy’e, oradan da Riva’ya yöneldi. Yarışlar, başlangıç noktası olan Küçüksu Kasrı’nda tamamlandı.

Hrabovskyi Uzun Parkurda Şampiyon

Anton Hrabovskyi, 2 saat 55 dakika 5 saniyelik derecesiyle 109 km’lik uzun parkuru tamamlayarak şampiyon oldu. Gökhan Uzuntaş, 2 saat 56 dakika 54 saniye ile ikinciliği, Ege Onat Doğuşlu ise 3 saat 2 dakika 17 saniye ile üçüncülüğü elde etti.

Kadınlarda Pamuk Birinci

Kadınlarda Şeniz Pamuk, 3 saat 26 dakika 2 saniyelik derecesiyle birinciliğe ulaşırken, Züleyha Dikbaş ikinci, Aslıhan İkizoğlu Dinç ise üçüncü sırada yer aldı.

Dumont: ‘Güzel Bir Gün Oldu’

Fransa’nın Ankara Büyükelçisi Isabelle Dumont, sporcuları tebrik ederek, “Çok güzel bir yarış ve çok güzel bir gün oldu. Organizatörleri de tebrik ediyorum çünkü bu kolay bir iş değil.” dedi.

Kısa Parkurda Demirsoy ve Uslu Birinci

59 km’lik kısa parkurda kadınlarda Gökçe Demirsoy, 1 saat 43 dakika 38 saniyelik derecesiyle birinci oldu. Erkeklerde ise Murat Uslu, 1 saat 36 dakika 35 saniyelik süresiyle zirvede yer aldı.

U uzun Parkurda Dereceler, Tour de France Biletini Getirdi

L’Etape Türkiye by Tour de France yarışında uzun parkurda dereceye giren 6 sporcu, Fransa’daki L’Etape du Tour de France için ücretsiz kayıt hakkı ve sayı mayosu sahibi oldu. Ayrıca, genel klasmanı birinci sırada tamamlayan Şeniz Pamuk ve Anton Hrabovskyi, L’Etape du Tour etkinliklerinden birine katılma ve özel kayıt hakkı kazandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.