Türkiye’de İHA ve İHA pilotu sayısı artıyor

Türkiye’de İHA ve İHA pilotu sayısı artıyor
Yayınlama: 20.10.2024 12:52
A+
A-

İHA Sayısında ve Pilot Lisansı Olan Kişilerde Yüzdelik Artış

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’deki İnsansız Hava Araçları (İHA) ve İHA pilot lisansı bulunan kişi sayısının arttığını açıkladı.

Bakan Uraloğlu, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü’nün (SHGM) son yıllardaki eğitimleri ve çalışmaları sayesinde İHA sayısının ve İHA pilot lisansı olan kişilerin sayısının arttığını belirtti.

“2024 Eylül ayı itibariyle, İHA sayısı 2023’ün aynı dönemine göre yüzde 12,5 artarak 68 bin 647’ye ulaştı. İHA pilotu sayısı ise yüzde 6,6 artışla 1 milyon 536 bin 993 oldu.”

SHGM’nin “İHA Sistemleri Talimatı” kapsamında oluşturduğu kayıt sistemi sayesinde İHA’lara özel kolaylıklar sağlandığını söyleyen Uraloğlu, her yıl 5 bin ila 8 bin arası yeni İHA’nın kayıt edildiğini belirtti.

İHA’ların tarım, fotoğrafçılık, harita oluşturma, trafik kontrolü, güvenlik, kargolama ve sağlık gibi alanlarda giderek daha fazla kullanıldığını ifade etti.

Bakan Uraloğlu, İHA Takip ve Trafik Yönetim Sistemi (İHATTYS) Projesi ile İHA’ların hava sahasına güvenli ve emniyetli entegrasyonunu sağlayacaklarını söyledi.

“İHATTYS sayesinde İHA operasyonlarının SHGM tarafından donanıma ihtiyaç duyulmadan güvenli bir şekilde yönetilmesi amaçlanıyor.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.