Zafer Şahin: Toplum vicdanını idamdan başka ne rahatlatabilir

Zafer Şahin: Toplum vicdanını idamdan başka ne rahatlatabilir
Yayınlama: 20.10.2024 12:11
A+
A-

Başlık: Yenidoğan Çetesi Skandalı: İdam Tartışması

Giriş:

İstanbul, Çorlu ve Tekirdağ’da 12 bebek, para karşılığında öldürüldüsü skandalı ülke gündeminde. Yenidoğan Çetesi üyelerinin tutuklanması sonrası ortaya çıkan kan donduran diyaloglar, bu tür suçların cezasının ne olması gerektiği konusunda tartışmaları alevlendirdi.

Gazeteci Zafer Şahin’in Görüşleri:

Beyaz TV’de yayınlanan “7. Gün” programına konuk olan Gazeteci Zafer Şahin, bu tür suçlarda idam cezasının uygulanması gerektiğini savundu. Sunucunun “Bunlar idam edilmeli mi?” sorusuna Şahin şu cevabı verdi:

“Başından beri bu tip suçlarda Türkiye’de idam cezasının olması gerektiğini savunuyorum. Medyada bazı romantik arkadaşlar bizi eleştiriyor ama ben soruyorum, toplumun vicdanını başka ne rahatlatabilir?

Bazı insanlar için çocuk sahibi olmak çok kolayken, bazıları yıllarca beklemek ve tüp bebek tedavisi görmek zorunda kalıyor. Her insanın çocuğu değerlidir, Allah’ın bir lütfudur.

Sen bu bebekleri, hiçbir nedeni yokken yenidoğan servislerinde ölüme terk ediyorsun. Neden? Para için. Bu adamın suratından insanlıktan nasiplenmemiş olduğu belli.

Bu kişilerin yasama hakkı var. Ama bu hakkın, 15 günlük veya aylıkken öldürülen bebeklerden daha fazla olması kabul edilemez. Yasalar, içinde bulunduğumuz zamanın ruhunu yansıtmalı. Bu tür suçlar bu kadar rahat işlenebiliyorsa ve mevcut yasalar bunu engellemeye yetmiyorsa, daha ağır cezalar getirilmeli. Bu cezaların adı idamsa, idam olmalı.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.