Erdoğan’dan mültecilere: kapımız açık

Erdoğan’dan mültecilere: kapımız açık
Yayınlama: 20.10.2024 11:33
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Almanya’ya Yaptığı Ziyaret Hakkında Açıklamaları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Almanya’ya yaptığı ziyarette savunma sanayi, Türk toplumu ve dış politika konularına değindi.

Erdoğan, savunma sanayi konusundaki işbirliğini geliştirme arzusunu dile getirerek, “Geçmişte yaşanan sıkıntıları geride bırakarak işbirliğimizi geliştirmeyi arzu ediyoruz” dedi.

Almanya ile Türkiye arasındaki ilişkilere vurgu yapan Erdoğan, “NATO müttefikimiz Almanya ile iki büyük devlet arasında olabilecek her alanda yoğun ilişkilere sahibiz” ifadelerini kullandı.

Erdoğan, Türk toplumu hakkında da konuştuğunu belirtti. Ayrıca Almanya’daki FETÖ ve PKK hakkındaki görüşlerini Almanya Başbakanı Scholz’a ilettiğini söyledi.

Gümrük Birliği ve vize serbestisi konularına değinen Erdoğan, “İlişkimizi geliştirmek iki taraf için de kârlı olacaktır” dedi.

İsrail’in Filistin’deki Eylemleri

Erdoğan, İsrail’in Filistin’deki eylemlerine de değindi. Savaş suçları işlendiğini belirten Erdoğan, “50 binden fazla insan öldürüldü. Çocuk, kadın, yaşlı demeden öldürüldü” dedi.

İsrail Dışişleri Bakanı’nın açıklamalarını da eleştiren Erdoğan, İsrail’in savaşı yayma amacı taşıdığını savundu. ABD’nin yaklaşımının da değişmediğini ifade etti.

Göç Konusu

Göç konusunda Almanya’ya nasıl yardımcı olabilecekleri sorusuna yanıt veren Erdoğan, Suriye’den gelen mültecilere kapılarının açık olduğunu söyledi. Lübnan ve Türkmen soydaşlarına da kapılarının açık olduğunu belirtti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.