Toprak Razgatlıoğlu dünya şampiyonu!

Toprak Razgatlıoğlu dünya şampiyonu!
Yayınlama: 19.10.2024 16:38
A+
A-

Dünyaya Türk’ün Gücünü Gösteren Toprak Razgatlıoğlu

Dünyanın en saygın motor sporları yarışlarından Dünya Superbike Şampiyonası’nda (WSBK) bu yıl şampiyonluk kupasını göklere kaldıran isim yine bir Türk oldu. Toprak Razgatlıoğlu, BMW Rokit takımıyla katıldığı yarışlarda tüm rakiplerini geride bırakarak Jerez’de ikinci olarak şampiyonluğunu ilan etti. Bu başarıyla birlikte Toprak Razgatlıoğlu, şampiyon olan tek Türk sporcu olarak Türk spor tarihine adını bir kez daha altın harflerle yazdırdı.

Avustralya’da başlayan sezonda Toprak, başlarda BMW ile performansıyla soru işaretleri yaratsa da Katalunya’daki ikinci ayakta iki yarış kazanarak tüm dikkatleri üzerine çekti. Sezon boyunca düz hızını artıran Toprak, ardı ardına 13 galibiyete imza atarak Superbike tarihinde adını yazdırdı.

Fransa’daki Magny Cours Pisti’nin cuma günü antrenmanlarında ciğer sönmesi teşhisiyle kaza geçiren Toprak, Cremona yarışına da katılamadı. Ancak rakiplerine karşı iyi yarışlar çıkaran Toprak, 43 puan farkla Dünya Şampiyonu olmayı başardı.

Toprak Razgatlıoğlu, “Uzun ve zorlu bir sezon geçirdik. Rekorlar kırdık ve bunu daha önce şampiyon olmamış bir takımla birlikte başardık. Bana inanan herkese teşekkürler. Bu yolda mücadele etmeye devam edeceğiz” sözleriyle duygu ve düşüncelerini dile getirdi.

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Kasapoğlu, Toprak Razgatlıoğlu’nu tebrik mesajıyla onurlandırdı:

“Dünya Superbike Şampiyonası’nda 2021’de ‘İlk Türk Şampiyon’ olan Toprak Razgatlıoğlu, bir kez daha bizleri gururlandırdı. Dünya genelinde ‘El Turco’ lakabıyla anılan Toprak Razgatlıoğlu’nun başarısında emeği geçen herkese teşekkürler. Milli motosikletçimizin başarılarının devamını diliyorum.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.