Yenidoğan çetesi mağduru: Yoğun bakımdaki bebeğe yanlış tedavi uyguladılar!

Yenidoğan çetesi mağduru: Yoğun bakımdaki bebeğe yanlış tedavi uyguladılar!
Yayınlama: 19.10.2024 10:26
A+
A-

Yenidoğan Çetesi İstihdamla Gündemde

Çocukları yoğun bakımda gereksiz yere tutarak devlet fonlarını zimmetine geçirip bebeklerin hayatını riske atan bir şebeke ortaya çıkarıldı.

Mağdurlar Açığa Çıkıyor

Bu skandalın sosyal medyada gündeme gelmesi üzerine etkilenen aileler, şaşkınlık içinde durumu anlamaya çalışıyorlar. Edirne’de ikamet eden bir aile, En Son Haber’e yaşananları aktardı.

Reyap Hastanesi’ne Sevk

2 Ekim 2023’te Edirne’de doğan bir bebek, solunum güçlüğü nedeniyle yoğun bakıma alındı. Edirne Devlet Hastanesi’nde yer olmadığı için bebek ambulansla Çorlu Reyap Hastanesi’ne nakledildi. Bebeğin tedavisi Dr. Fırat Sarı tarafından yürütüldü.

Entübasyonsuz Rapora Geçirmeme

Bebek Reyap Hastanesi’nde yoğun bakıma kaldırıldıktan sonra aileye 1 ay kadar kalabileceği söylendi. 15 gün yoğun bakımda kalan çocuğa boğazına kalın bir hortum yerleştirilerek entübe edildi. Ancak bu işlem Dr. Fırat Sarı tarafından herhangi bir rapora yansıtılmadı.

Hâlâ Burundan Besleniyor

Baba Tuğfan Naya, “Gittiğimizde küvözde ağzında kalın bir hortum vardı. 15 gün sonra apar topar arayıp taburcu ettiler. Taburcu ederken yutkunma probleminden bahsetmediler. Şu an 1 yaşına girecek oğlumuz burnundan besleniyor. Fırat Sarı ve Bahar Kanık hemşirenin göz altına alındığını duyduk ve çocuğumuzun bu hale gelmesinin sorumlusu onlar.” dedi.

Olayların Gelişimi

İddianameye göre hastane sahipleri ve başhekimler örgüte maddi destek sağlarken, karlarını 3-4 kat artırıyorlardı. Bebekler sağlıklarına kavuşturulmak yerine örgütün belirlediği hastanelere yatırılıyordu. Asıl amaç bebeklerin sağlığı değil, para kazanmaktı.

Enfeksiyon ve Ölüm

Bebekler her türlü enfeksiyona açık yoğun bakım ünitelerinde tutuldu, bazıları enfekte olarak hayatını kaybetti. Ekip ayrıca usulsüz yollarla ilaç temin edip hastaneden çıkararak nakit elde etti.

Özel Hastane İşletme Devirlerinde Hile

Yönetmeliğe aykırı olarak özel hastaneler el değiştirerek, “yenidoğan suç örgütü” çok sayıda hastaneye sınırlı sayıda doktorla hizmet verdi. Sağlık hizmeti çoğunlukla hemşirelerle sağlandığı için bebek ölümleri arttı.

“PKK Üyeliğinden Cezaevinde Yattım”

Örgüt lideri Dr. Fırat Sarı, “Trakya Üniversitesi’nden mezun oldum. PKK üyesi olmaktan 5 yıl ceza aldım. Okulumu bitirdikten sonra zorunlu hizmetimi tamamladım, sonra da İstanbul’daki çeşitli hastanelerde çalıştım. Geçimimi doktorluktan sağlıyorum.” ifadelerinde bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.