Bakan Tunç: “Yeni düzenlemelerde son aşamaya geldik”

Bakan Tunç: “Yeni düzenlemelerde son aşamaya geldik”
Yayınlama: 18.10.2024 17:33
A+
A-

Seydikemer Adliye Sarayı’nın Açılışı Dualarla Gerçekleşti

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un katılımıyla Seydikemer Adliye Sarayı açıldı. Tunç, açılış konuşmasında, “2002’de 78 olan müstakil adliye binası sayısı bugün Seydikemer ile birlikte 367’ye ulaştı. İhtiyaca göre sayıyı artıracağız” dedi.

Bakan Tunç, kanunların ihtiyaca cevap vermediğinde Yargı Reformu Strateji Belgeleri ile güncellendiğini belirtti. Toplumdan gelen görüşlerin değerlendirildiğini söyleyen Tunç, belge hazırlığının son aşamasına gelindiğini ifade etti.

2024-2028 dönemini kapsayan Yargı Reformu Strateji Belgesi’nin kamuoyuna sunulacağını belirten Tunç, bütçe öncesinde ilk yasa paketini Meclis’e göndereceklerini açıkladı. “Denetimli serbestlik, koşullu salıverme ve tutuklama sebepleri gibi konularda düzenlemeler yapacağız” dedi.

Hedeflerinin suçluları korumak ve terörle mücadele etmek olduğunu vurgulayan Tunç, yargı mensuplarının yılda 12 milyon dosyaya karar verdiğini bildirdi. “Birkaç olumsuz karar nedeniyle tüm yargı teşkilatının töhmet altında bırakılması kabul edilemez” diyen Tunç, yargı bağımsızlığı ve tarafsızlığının sorgulanmasının haksızlık olduğunu söyledi.

Tunç, “15 Temmuz’da Cumhuriyet Savcıları, halkın yanında yer aldı. Darbeciler hakkında yakalama kararları çıkarttılar” dedi. Yargıç ve savcıların hukukun üstünlüğüne inandığını ve adil bir adalet sistemi için çalıştığını vurguladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.