Muğla ve Antalya’da orman yangını: Söndürme çalışmalarında son durum

Muğla ve Antalya’da orman yangını: Söndürme çalışmalarında son durum
Yayınlama: 18.10.2024 16:46
A+
A-

MUĞLA’DAKİ ORMAN YANGINLARINA MÜDAHALE EDİLİYOR

Muğla’daki orman yangınlarına müdahale sürerken, Dalaman ve Menteşe ilçelerindeki yangınlar devam ediyor. Yetkililer, şiddetli rüzgarın söndürme çalışmalarını zorlaştırdığını belirtti.

ORMAN GENEL MÜDÜRLÜĞÜ’NDEN AÇIKLAMA

Orman Genel Müdürlüğü (OGM), Muğla’nın Dalaman ve Menteşe ilçelerindeki orman yangınlarını kontrol altına alma çalışmalarının devam ettiğini açıkladı. OGM’nin sosyal medya hesabından yapılan açıklamada, “Hava sıcaklıkları düşük olsa da şiddetli rüzgar Yeşil Vatan için tehdit oluşturmaya devam ediyor. Dünden bu yana meydana gelen toplam 35 yangına müdahale ettik. Muğla Dalaman ve Menteşe’de ise devam eden yangınları en kısa sürede kontrol altına almak için mücadelemiz devam ediyor” denildi.

BAKAN TUNÇ’TAN SON DURUM HAKKINDA AÇIKLAMA

Muğla’nın Seydikemer ilçesinde Adliye Sarayı’nın açılışına katılan Adalet Bakanı Yılmaz Tunç, Muğla’da devam eden yangınlarla ilgili olarak, “Menteşe’deki orman yangınında 17’si yazlık, 29 yapı zarar gördü. 75 hane de tahliye edildi. Dalaman ilçesindeki yangın nedeniyle 85 yapı tahliye edilmek durumunda kaldı. Çok şükür bir can kaybımız yok. Orman teşkilatı havadan ve karadan söndürme işlemlerine devam ediyor. Yangın söndürme ekiplerine kolaylıklar diliyorum. Ormanları korumamız lazım. Onlar bizim yeşil hazinelerimiz. Ormanların yangına maruz kalıp kül olmalarını hazmedemeyiz” dedi.

VALİLİK AÇIKLAMASI

Muğla Valisi İdris Akbıyık, kentte devam eden orman yangınına kontrol altına almaya çalıştıklarını söyledi.

85 HANE TAHLİYE EDİLDİ

Dalaman’daki orman yangını bölgesindeki 85 hanenin ise tedbir amaçlı tahliye edildiği açıklandı.

ORMAN İŞÇİLERİ YOĞUN MÜCADELE VERİYOR

Muğla Orman Bölge Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, Dalaman Taşbaşı Mahallesi’ndeki yangın bölgesine 37 arazöz, 12 su ikmal aracı, 5 dozer ve 225 orman personeli sevk edildi.

MSB 5 HELİKOPTER GÖREVLENDİRDİ

Milli Savunma Bakanlığı da Dalaman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Türk Silahlı Kuvvetleri’ne ait 5 helikopter görevlendirildiğini duyurdu.

DİĞER İLLERDEKİ YANGINLAR

Adana

Adana’nın Sarıçam ilçesine bağlı Bayram Hacılı Mahallesi’ndeki ormanlık alanda yerleşim yerlerine yakın bölgede yangın çıktı ve ekiplerin müdahalesiyle kontrol altına alındı.

İzmir

İzmir’in Seferihisar ilçesinde çıkan orman yangını da kontrol altına alındı. Yangın, dün saat 20.30 sıralarında Akarca Mahallesi’ndeki ormanlık alanda çıkmıştı.

Mersin

Mersin’in Silifke ve Bozyazı ilçelerinde dün zirai ve ormanlık alanda çıkan yangınlar kontrol altına alındı. Yangın nedeniyle 15 dekarlık alanın zarar gördüğü bildirildi.

Antalya

Antalya’nın Alanya ilçesinin Tepe Mahallesi’nde yerleşim yerlerine yakın ormanlık alanda yangın çıktı. Yangına, Alanya Orman İşletme Müdürlüğü ve itfaiye ekipleri tarafından havadan ve karadan müdahale ediliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.