‘Kuyu’da 99 tutuklama

‘Kuyu’da 99 tutuklama
Yayınlama: 18.10.2024 12:08
A+
A-

İstanbul’da düzenlenen “Kuyu-36” operasyonlarında iki ayrı organize suç örgütüne üye 157 şüpheliden 99’u tutuklandı.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’nın koordinasyonuyla elebaşıları yurt dışında tutuklu olan iki ayrı suç örgütüne yönelik soruşturma başlattı.

Gözaltına alınan şüphelilerin adliyedeki işlemleri tamamlandı. 43 şüpheli serbest bırakılırken, 114 şüpheli nöbetçi sulh ceza hakimliğine gönderildi. Hakimlik, 99 şüphelinin tutuklanmasına karar verdi, 15 şüpheli adli kontrol şartıyla serbest bırakıldı.

Öte yandan, örgüt üyelerinin Ataşehir ve Sancaktepe’de bazı iş yerlerine düzenledikleri silahlı saldırılar güvenlik kameralarına yansıdı.

İstanbul polisi, çalıntı araç ve motosikletlerle 100’den fazla eyleme karışan organize suç örgütü üyelerini, kasten öldürme, yaralama, yağma, tehdit, silah ve uyuşturucu ticareti, mala zarar verme gibi suçlardan soruşturuyordu.

Operasyon sonucu çok sayıda şüpheli yakalandı. Adreslerde yapılan aramalarda 40 ruhsatsız tabanca, 10 otomatik tabanca, 5 pompalı tüfek, 3 uzun namlulu tüfek, 2 el bombası, 2 çelik yelek, uyuşturucu maddeler, döviz ve Türk lirası ele geçirildi.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından operasyonu duyurdu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.