PİLVAK TBMM’de görüşmeler yaptı

PİLVAK TBMM’de görüşmeler yaptı
Yayınlama: 18.10.2024 11:59
A+
A-

Pilotların Uluslararası Görevlerde Yaşadığı Vize Engelleri

Havacılık sektöründe faaliyet gösteren Pilotlar ve Lisanlı Uçuş Eğitmenleri Vakfı (PİLVAK), pilotların uluslararası görevlerde yaşadığı vize sorunlarını çözmek için bir kanun tasarısı hazırladı. Tasarının görüşülmesi ve siyasi partilerden destek alınması amacıyla PİLVAK, CHP, AK Parti ve İYİ Parti milletvekilleriyle görüşmeler gerçekleştirdi.

Görüşmelerde pilotların uluslararası görevlerde karşılaştıkları vize engelleri ele alındı. Bu engeller, özellikle yurt dışı eğitimler, simülatör faaliyetleri, uçak alımları ve ek görevlere katılımlarda yaşanıyor. Bu engeller zaman kaybına ve maliyetlere neden oluyor.

Ayrıca pilotların meslek tanımlarının kanunlarda yer almaması ve spesifik bir yasal düzenlemenin bulunmaması da sorunlara yol açıyor. Bu durum mesleki risklerin dikkate alınmamasına ve pilotların haklarının tam olarak korunamamasına yol açıyor.

Milletvekillerine sunulan talepler doğrultusunda, belirli şartları sağlayan pilotlara hususi (yeşil) pasaport verilmesini öneren bir kanun teklifi üzerinde duruldu.

PİLVAK, “Türk havacılık sektörünün gelişimi için bu girişimlerin takipçisi olacağız. Pilotlarımızın daha verimli çalışabilmesi için çabalarımızı sürdüreceğiz” açıklamasında bulundu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.