Aslan, Devler Ligi’nde ağır yaralı!

Aslan, Devler Ligi’nde ağır yaralı!
Yayınlama: 18.10.2024 10:13
A+
A-

Galatasaray Kadın Futbol Takımı, Şampiyonlar Ligi A Grubu’nda Roma’ya 6-1 Mağlup Oldu

Galatasaray Kadın Futbol Takımı, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi A Grubu 2. maçında İtalyan ekibi Roma’ya konuk oldu. Atatürk Olimpiyat Stadyumu’nda İsveçli hakem Tess Olofsson düdük çaldı.

Karşılaşmaya Galatasaray, Gamze Yaman, Berna Yeniçeri, Eda Karataş, Demehin, Ecem Cümert, Bakarandze, Malado Diallo, Ebru Topçu, Usme, Arzu Karabulut ve Staskova on biriyle başladı. Konuk ekip Roma ise Ceasar, Thogersen, Minami, Cissoko, Hanshaw, Glionna, Kumagai, Giugliano, Greggi, Viens ve Giacinti ile sahaya çıktı.

Mücadeleye hızlı başlayan Roma, 7. dakikada Cissoko’nun golüyle öne geçti (0-1). 24. dakikada Giacinti’den bir gol daha bulan Roma, farkı ikiye çıkardı (0-2). İlk yarıyı konuk ekip 2-0 önde kapattı.

İkinci yarıda Roma’nın baskısı devam etti ve 54. dakikada Haavi’nin golüyle fark üç oldu (0-3). 59. dakikada Giugliano, skoru 4-0’a taşıdı. 76. dakikada Galatasaray, Staskova ile bir gol buldu (1-4). Ancak Roma, Pandini ve Corelli’nin golleriyle üst üste iki gol daha atarak farkı 6-1’e çıkardı.

SARI-KIRMIZILARIN GRUPLARDAKİ İLK GOLÜ

Galatasaray, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi gruplarındaki ilk golünü Roma’ya karşı attı. 76. dakikada Staskova’nın golü, sarı-kırmızılı ekibin Şampiyonlar Ligi gruplarında attığı ilk gol olarak tarihe geçti.

TÜRKİYE’DE OYNANAN İLK AVRUPA MAÇI

Galatasaray ile Roma arasındaki mücadele, UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi gruplarında Türkiye’de oynanan ilk maç oldu. Daha önce Avrupa düzeyinde kadın futbolunda Türkiye’de hiçbir maç oynanmazken, Atatürk Olimpiyat Stadyumu’ndaki Roma karşılaşmasıyla bir ilk de gerçekleşmiş oldu.

GALATASARAYLI TARAFTARLAR TAKIMLARINI YALNIZ BIRAKMADI

UEFA Kadınlar Şampiyonlar Ligi A Grubu 2. maçında oynanan Roma mücadelesinde sarı-kırmızılı taraftarlar, takımlarını yalnız bırakmadı. Biletlerin ücretsiz olarak satışa sunulmasının ardından Atatürk Olimpiyat Stadyumu’na gelen az sayıda Galatasaraylı taraftarlar, maç boyunca tezahüratlar eşliğinde takıma destek oldu.

KARŞILAŞMA ÖNCESİ DOSTLUK YEMEĞİ

Karşılaşma öncesinde sarı-kırmızılı kulübün yöneticileri, konuk ekibin yöneticilerini yemekte ağırladı. Ali Sami Yen Spor Kompleksi RAMS Park’ta düzenlenen yemeğe Galatasaray İkinci Başkanı Metin Öztürk, Başkan Yardımcısı Niyazi Yelkencioğlu, Yönetim Kurulu Üyesi Bora Bahçetepe, Roma kulübünü temsilen Elisabetta Bavagnoli, Gianmarco Migliorati, Andrea Rubiolo ve UEFA delegesi Polonya’dan Ewa Gajewska katıldı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.