Büyükşehir’den Bursa turizmine sürdürülebilirlik dopingi

Büyükşehir’den Bursa turizmine sürdürülebilirlik dopingi
Yayınlama: 17.10.2024 16:32
A+
A-

17 Ekim 2024

Büyükşehir’den Bursa Turizmine Sürdürülebilirlik Desteği

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde Zindan Kapı Müzesi’nde düzenlenen Bursa Turizm Platformu toplantısında, Başkan Mustafa Bozbey, yeni dönemde Bursa’da sürdürülebilir bir turizm anlayışını hayata geçirmek için çalışmalara başladıklarını duyurdu.

Belediyelerin turizm gelişimindeki rollerine değinen Bozbey, belediyenin sektörün kolaylaştırıcısı, öncüsü ve şehrin çıkarlarını koruyan ana oyuncusu olarak hareket edeceğini belirtti.

Sürdürülebilir Turizm Koordinasyon Merkezi Kuruluyor

Turizm potansiyeline sahip Bursa’nın dünya turizm haritasında yerini alması ve turizm gelişiminden öncelikle Bursalıların faydalanabilmesi için yoğun bir şekilde çalışıldığını ifade eden Bozbey, bu yolculukta sürdürülebilirliğin rehberleri olduğunu vurguladı. Bu amaçla, Türkiye’de ilk kez Bursa Büyükşehir Belediyesi Sürdürülebilir Turizm Koordinasyon Merkezi’nin kurulduğunu duyurdu.

Yönetişimin bir örneği olan Turizm Platformu’nda bu duyuruyu yapmaktan mutluluk duyduğunu belirten Bozbey, yakın zamanda turizm sektöründeki tüm aktörlerle yapılacak toplantılarla katılımın en üst düzeye çıkarılacağını söyledi.

2025’te faaliyete geçmesi beklenen merkez, Küresel Sürdürülebilir Turizm Konseyi prensipleri doğrultusunda çalışacak. Uzman kadrosu ve uluslararası ağlarıyla Bursa’yı dünya turizm haritasında ayrıcalıklı bir yere taşımayı hedefliyor.

Bir Sonraki Adım: Sürdürülebilir Kongre Turizmi Bürosu

Bursa’nın kongre turizmi için uygun bir destinasyon olduğuna dikkat çeken Bozbey, bu alanda rekabet avantajı kazanmak için sürdürülebilirliğin önemli olduğunu vurguladı. Uluslararası şirketlerin sürdürülebilirlik politikaları olduğundan, etkinlik düzenleyicilerinin çevresel etkilerini azaltabilecek olanaklar sunmanın Bursa’yı öne çıkaracağını belirtti.

“Sürdürülebilir Kongre Turizmi Bürosu”nun kurulmasıyla etkinlik düzenleyicilerinin çevresel karnelerine katkı sağlayabilecekleri etkinlikler sağlanacağını ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.