BURULAŞ’ta pembe balonlar gökyüzüne bırakıldı

BURULAŞ’ta pembe balonlar gökyüzüne bırakıldı
Yayınlama: 17.10.2024 13:22
A+
A-

17 Ekim 2024

BURULAŞ’ta Pembe Balonlar Gökyüzünü Boyadı

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki BURULAŞ, “Meme Kanseri Farkındalık Ayı” kapsamında çalışanlarına yönelik bir bilgilendirme semineri düzenledi. Erken teşhisin yaşamsal önemini vurgulayan bu programın sonunda pembe balonlar gökyüzüne bırakılarak farkındalık yaratıldı.

Erken Tanı Hayat Kurtarır

BURULAŞ ana hizmet binasında gerçekleştirilen etkinlikte, Genel Cerrah Operatör Doktor Emin Engin Ovalıoğlu, meme kanseri konusunda erken teşhisin önemini, kendi kendine muayenenin yapılması, korunma yolları ve tedavi yöntemleri hakkında bilgi verdi.

Farkındalık Gerekli

BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli, çalışanlarının çoğunluğunun kadın olduğunu vurgulayarak, meme kanseri konusunda sesin yükseltilmesi gerektiğini belirtti. Konuyla ilgili toplumsal farkındalığın önemine değindi ve gerekli önlemler ile bireysel tedbirlerin bilinmesi gerektiğini söyledi.

Erken Teşhis, Yaşam Kalitesi

Bursa Kanserle Savaş Derneği Başkanı Ümit Ecemiş, erken tanı ve teşhisin hayati rolüne işaret etti. Toplumda farkındalık oluşturmak amacıyla gerçekleştirdikleri çalışmalardan söz eden Ecemiş, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey ve BURULAŞ Genel Müdürü Fahrettin Beşli’ye destekleri için teşekkürlerini iletti.

Kanserle Mücadele

Bursa Kanserle Savaş Derneği Yönetim Kurulu üyesi Arzu Dölay, kanserle mücadelesinden edindiği tecrübeleri paylaştı ve tavsiyelerde bulundu.

Pembe Farkındalık

Bilgilendirme programının ardından, BURULAŞ hizmet binası bahçesinde pembe balonlarla süslenen bir vagon, kadın bir vatman tarafından kısa bir mesafe boyunca kullanılarak meme kanserine dikkat çekildi. Etkinlik, pembe balonların gökyüzüne bırakılmasıyla son buldu.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.