Meme kanseri farkındalığına destek

Meme kanseri farkındalığına destek
Yayınlama: 15.10.2024 15:51
Düzenleme: 15.10.2024 15:52
A+
A-

Meme Kanseri Farkındalığı Ayı Etkinliği

Medipol Mega Üniversitesi Hastanesi, Meme Kanseri Farkındalık Ayı kapsamında anlamlı bir etkinlik düzenledi.

Etkinlik, gazeteci Fulya Soybaş’ın moderatörlüğünde Şimal, Demet Işıl ve Nagihan Karadere’nin katılımıyla gerçekleşti.

Sağlık uzmanları etkinlik öncesinde kadın katılımcılara meme kanseri hakkında bilgi verdi. “Güçlü Kadınlar, Güçlü Yaşamlar, Meme Kanseri Farkındalığına Destek Ver” pankartları taşındı.

Erken Tanının Önemi

Yoğun ilgiyle karşılanan etkinlikte, erken tanının önemi vurgulandı. Meme kanseri geçirenler, iyileşme süreçlerini anlatarak güçlü bir tavır takınmanın hayati olduğunu belirtti.

Survivor’dan tanıdığımız Nagihan Karadere, rahim ve meme kanseriyle mücadele ettiğini paylaştı. Muayenesinde hastalığın erken evresinde olduğunu öğrendiğini ve ilk başta zor bir dönem geçirdiğini ifade etti.

Etkinlikte kadın dayanışmasının önemi de vurgulandı. Meme kanseri şüphesi olan kadınların mutlaka mamografi çektirerek hastalığı takip etmeleri gerektiği belirtildi. Kadın ve erkeklerin 40-45 yaşından sonra yılda bir meme muayenesi yaptırmaları tavsiye edildi.

Genetik Faktör

Meme kanserinde genetik faktörün payının %10 olduğu ve erkeklerde de görülebildiği, ancak kadınlara göre daha az yaygın olduğu ifade edildi. Genetik faktörün önemli olduğu ancak spor yapmış, doğum yapmış ve bebeğini emzirmiş genetik faktör taşımayan hastaların da olabileceği vurgulandı.

Etkinlik, gökyüzüne pembe balonların bırakılmasıyla sonlandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.