Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail tehlikesi ülkemize yaklaşıyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İsrail tehlikesi ülkemize yaklaşıyor
Yayınlama: 15.10.2024 15:38
A+
A-

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Filistin’in Geleceği Konferansı Açıklamaları

Ankara’da düzenlenen Filistin’in Geleceği Konferansı’nda Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Filistin halkına destek mesajları verdi. Erdoğan’ın konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

“Filistin davası için omuz veren tüm kardeşlerimize selamlarımı iletiyorum. Gazzeli ve Filistinli kardeşlerimizin barış dolu yarınları için mücadele edenlere saygıyla selamlıyorum.”

“Geçtiğimiz yıl İsrail’in acımasızca katlettiği Filistinli ve Lübnanlı kardeşlerimize Allah’tan rahmet diliyorum.”

“İsrail’in soykırım politikası, insanlığın siyonizmi tanımasına neden oldu. BM Güvenlik Konseyi’nin acizliği karşısında yüzümüz kızardı.”

“İsrail’in 76 yıllık işgal ve yıkım politikası sürüyor. Filistin halkı on yıllardır zulüm altında yaşıyor.”

“Dünyada 6 milyonu aşkın Filistinli mülteci evlerine dönmeyi bekliyor. Barı Şeria’da milyonlarca Filistinli ayrım duvarı nedeniyle Kudüs’e gidemiyor.”

“Gazze açık hava hapishanesinde yaşıyor. İsrail’in değişen haritasını göstererek ‘Sınırları neresidir?’ diye sorduk, kimse cevap veremedi.”

“İsrail tehlikesi ülkemize yaklaşıyor. Gazze’ye en fazla yardım ulaştıran ülke Türkiye’dir. Filistin devletini tanınması ve katliamların engellenmesi için tüm platformlarda mücadele ediyoruz.”

“Kimseden çekinmeden Filistin davasına sahip çıkacağız. 1967 sınırlarıyla bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasına dek mücadelemizi sürdüreceğiz.”

“Allah’ın yardımıyla Filistin ve Lübnan’daki acı bir gün son bulacak. Çocuklar gökyüzünde savaş uçakları değil, Güneş ve Ay’ı görecek.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.