2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek

2 yılın altında ceza alanlar da cezaevine girecek
Yayınlama: 14.10.2024 13:39
A+
A-

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç’un Gündeme İlişkin Açıklamaları

Ceza İnfaz Sistemi Değişecek

Bakan Tunç, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı ceza infaz sistemindeki değişikliklere ilişkin görüşlerini şu şekilde belirtti:

“Ceza adalet sistemimiz üç ana bölümden oluşur: Soruşturma, kovuşturma ve infaz. Bu sistemin caydırıcı olması gerekir.

Yargı Reformu Strateji Belgesi’ni hazırlamak için 1,5 yıldır çalışıyoruz. Bilim insanları ve vatandaşlardan görüşler aldık. Şu ana kadar 45 bin görüş toplandı ve bunları değerlendirdik.

Cezasızlık algısıyla mücadele için bazı düzenlemeler yapacağız. Özellikle 2 yılın altındaki suçlar için cezaevine girmeme uygulaması kamuoyunda rahatsızlığa neden oluyor. Bu suçları işleyenler de cezaevine girecek ve cezasızlık algısı ortadan kalkacak.”

İyi Hal İndirimi

“İyi hal indirimi ve denetimli serbestlik düzenlemesini yeniden değerlendiriyoruz. İyi hal indirimi her suç için geçerli olmayacak. Bu konuda alternatif çalışmalar yapıyoruz. Katalog suçlara yeni suç türleri de eklenebilir.”

Yeni Yargı Paketi

“Yeni yargı paketi Meclis’te görüşülüyor. Taslak çalışmalarına katkı sağladık. Pakette yargıyı hızlandırmayı, suçu ve suçluyu daha etkili bir şekilde mücadele etmeyi hedefleyen hususlar yer alıyor. 10. Yargı Paketi de yakında komisyona sunulacak.”

Anayasa’da 3. Madde Tartışması

“Anayasanın ilk 4 maddesiyle ilgili tartışmalara girmek doğru değil. Yeni anayasa çalışmalarını bu tür tartışmalarla gölgelememek gerekiyor. Meclis Başkanımızın sözleri yanlış anlaşılmış olabilir.”

Narin Güran Cinayeti Soruşturması

“Soruşturma titizlikle devam ediyor. Tutuklu ve adli kontrollü şüpheliler var. Kamera görüntüleri değerlendirildi, ifade alındı ve HTS kayıtları incelendi. Teknik çalışmalar son aşamaya geldi ve iddianame hazırlığı başladı. İddianame açıklandığında Narin’in katillerinin kim olduğu ortaya çıkacak.”

Gebze Barınağındaki Ölümler

“Soruşturma başlatıldı. Kanuna aykırı uygulamalar varsa gereği yapılacak. Bu yasa hayvanları öldürmek için değil, onları yaşatmak ve sokakları güvenli hale getirmek içindi.”

Eylem Tok ve Oğlunun Türkiye’ye İadesi

“ABD’deki iade davası devam ediyor. Hakim, iddialarımızı özetleyen bir dilekçe istedi ve duruşma ertelendi. Oradaki süreci bekleyeceğiz. Tüm belgelerimiz ABD makamlarına iletildi.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.