Büyükşehir Belediyesi, Aşık Veysel’in anısını yaşatacak

Büyükşehir Belediyesi, Aşık Veysel’in anısını yaşatacak
Yayınlama: 13.10.2024 11:21
A+
A-

13 Ekim 2024

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Aşık Veysel’in Anısını Yaşatacak

Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türk Halk Müziği’nin usta ismi Aşık Veysel’in hatırasını Yiğitler Aşık Veysel Parkı’na kazandırdığı anıtla yaşatacak.

Bursa – Bursa Büyükşehir Belediyesi, kültür ve sanatı şehrin her köşesinde yaşatma hedefiyle çalışmalarına devam ediyor. Bu kapsamda, Yiğitler Aşık Veysel Parkı’na, usta sanatçının anısını yaşatmak için bir anıt kazandırıldı.

Anıtın açılış törenine Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, Bursa Milletvekili Prof. Dr. Kayıhan Pala, ilgili daire başkanları, Aşık Veysel’in torunu Halil Süzer, Yiğitler Mahalle Muhtarı Özgür Demirci ve mahalle sakinleri katıldı.

“Bize Vermek İstediği Mesajları İyi Anlamalıyız”

Başkan Bozbey, törende yaptığı konuşmada, Aşık Veysel’in hem sanat hem de insani açıdan değeri olduğunu vurguladı. “Aşık Veysel, saz ile insanı bütünleştiren değerli bir insandır. Bilge bir insandır. Onu iyi tanımalıyız. Çocukların Aşık Veysel’i öğrenmesi gerekir. Bize vermek istediği mesajları çok iyi anlamalıyız.” dedi.

“Dostlar Beni Hatırlasın”

Milletvekili Pala da Aşık Veysel’in veciz sözünü hatırlattı: “Dostlar beni hatırlasın.” Pala, dostları tarafından hatırlanacak şekilde anıtın yapımında emeği geçen herkese teşekkür etti.

“Anıta Sahip Çıkın”

Aşık Veysel’in torunu Halil Süzer ise dedesinin anıtının kazandırılmasında emeği geçenlere teşekkür etti. “Türkiye’de ve dünyada Aşık Veysel’i çok fazla seven insan var. Başkan Mustafa Bozbey’in de Aşık Veysel’i sevdiğini biliyorum.” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Başkan Bozbey ve protokol üyeleri, Aşık Veysel anıtını açtı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.