ABD’nin Gazze politikasını eleştirip görevinden istifa etti

ABD’nin Gazze politikasını eleştirip görevinden istifa etti
Yayınlama: 12.10.2024 17:20
A+
A-

Hala Rharrit: ABD’nin Gazze Politikası “Bir Leke”

Eski diplomat Hala Rharrit, ABD’nin İsrail’e verdiği desteği “bir leke” olarak nitelendirdi ve bunun uzun vadeli sonuçları olacağı konusunda uyardı.

ABD’nin Desteği: Bir Hayal Kırıklığı

Rharrit, “Ülkemin dünyanın, özellikle Arap bölgesinin pek çok yerinde ‘çocuk katilleri ülkesi’ olarak görülmesi hem bir Amerikalı hem de bir diplomat olarak benim için büyük bir hayal kırıklığıdır” dedi.

İstifa Gerekçeleri

Gazze politikasını değiştirmek için yönetim içinde yoğun muhalefetle karşılaştığını ifade eden Rharrit, bu politikaların “açıkça ırkçı” olduğunu vurguladı.

ABD’nin İtibarı

Rharrit, ABD’nin politikalarının “itbarını artırmak yerine, tüm bir bölgenin ABD’den nefret etmesine neden olduğunu” söyledi.

Yemin Ettiği Anayasa

Rharrit, yemin ettiği anayasanın “yalan söylemek ya da potansiyel soykırımı desteklemek” için olmadığını vurguladı.

ABD’nin Suç Ortaklığı

Amerikan hükümetinin İsrail’in soykırım niyetinde olduğunu düşünmediğini söyleyen Rharrit, ABD’nin sağladığı silahlar olmasa İsrail’in bunu gerçekleştiremeyeceğini belirtti.

Sivil Kayıplar ve Silahlar

ABD’nin silah endüstrisinin ve İsrail yanlısı lobi gruplarının Gazze’deki artan sivil kayıplara rağmen silah satışlarını desteklediğini vurgulayan Rharrit, bu kararların “savaştan kazanç sağlayan politikacılar” tarafından alındığını ifade etti.

Değişim Çağrısı

Rharrit, hem ABD halkından hem de İsrail halkından gelecek kitlesel bir hareketle değişimin mümkün olduğuna inandığını söyledi.

“Birlikte ‘Artık yeter’ diyelim” diyen Rharrit, “Bu politikanın herkesi başarısızlığa uğrattığı açık.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.