Üniversite öğrencilerine uyarı: Banka hesaplarınızı kullandırmayın

Üniversite öğrencilerine uyarı: Banka hesaplarınızı kullandırmayın
Yayınlama: 12.10.2024 12:52
A+
A-

Üniversite Öğrencilerinin Banka Hesaplarının Suç Amaçlı Kullanılmasına Karşı Uyarı

Son zamanlarda, üniversite öğrencilerinin banka hesapları kara para aklama, terörizmin finansmanı ve dolandırıcılık gibi suçlarda kullanılıyor ve bu da onları mağdur ediyor.

MASAK tarafından hazırlanan afişler, öğrencileri hesaplarını başkalarına kullandırmamaları konusunda uyarıyor. Bu tür eylemler, ağır hapis cezalarına yol açabilir.

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), öğrencileri gelir elde etmek için hesaplarını başkalarına kullandırdıkları konusunda bilgilendiriyor. Bu eylemler, ağır hapis cezası gerektiren suçlara yol açabilir.

YÖK ayrıca, öğrencileri siber suçlara karşı uyarıyor. Özellikle “oltalama saldırıları” konusunda dikkatli olunması gerektiği vurgulanıyor. Bu saldırılarda, öğrencilere yabancı kişiler veya tanıdıkları kişi ve kurumlardan zararlı bağlantılar içeren mesajlar gönderilir. Bu bağlantılara tıklanması, şifrelerin ve kişisel bilgilerin ele geçirilmesine yol açabilir.

Öğrencilerin banka hesaplarının kötü niyetle kullanılmaması için şunlara dikkat etmeleri öneriliyor:

  • Güçlü şifreler oluşturun.
  • Kişisel bilgileri üçüncü şahıslarla paylaşmayın.
  • T.C. kimlik numaranızı asla vermeyin.
  • Hassas işlemleri kamuya açık bilgisayarlarda yapmayın.
  • Tanımadığınız bağlantılara tıklamayın.
  • Gelen bağlantıların kaynağını doğrlayın.

YÖK, öğrencileri geleceklerini tehlikeye atmamaları konusunda uyarıyor. Kara para aklama, terörizmin finansmanı ve dolandırıcılık gibi suçlara alet olmak, ciddi sonuçlar doğurabilir.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.