“Sivas Tanıtım Günleri” başladı

“Sivas Tanıtım Günleri” başladı
Yayınlama: 12.10.2024 11:43
A+
A-

Başlık: İstanbul’da Sivas Tanıtım Günleri Başladı

Giriş: Kağıthane Belediyesi, Sivas Platformu ve İstanbul Sivas Konfederasyonu işbirliğiyle düzenlenen Sivas Tanıtım Günleri, 15’inci kez kapılarını açtı.

Festivaller: Bu yıl Hasbahçe’de gerçekleşen etkinlikte 56 yöresel ürün ve 22 sivil toplum kuruluşu (STK) stantlarını ziyaretçilere sunuyor.

Açılış: Etkinliğin açılışına AK Parti İstanbul Milletvekili İsmail Erdem, eski TBMM Başkanı İsmet Yılmaz, Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, Sivas’ın milletvekilleri, il ve ilçe belediye başkanları ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Belediye Başkanı’nın Konuşması: Kağıthane Belediye Başkanı Mevlüt Öztekin, tüm İstanbulluları hafta sonu Hasbahçe’ye davet etti. Öztekin, “Sivas’ın tarihini, kültürünü, turizm olanaklarını ve yöresel lezzetlerini tanımak için harika bir fırsat” dedi.

Ziyaretçilerin Deneyimleri: Festival ziyaretçileri çeşitli lezzetler keşfedebilir, el sanatları ürünlerini inceleyebilir, folklor gösterilerini izleyebilir ve turistik yerler hakkında bilgi alabilirler.

Yerel İşletmelerin Yorumları: Beş yıldır festivale katılan bir dönerci, “Sivaslıları bir araya getiren güzel bir organizasyon” dedi. “Farklı lezzetlerimizi herkes tatsın ve Sivasımızı tanısın” diye ekledi.

Gurbetçilerin Düşünceleri: İstanbul’da yaşayan bir Sivaslı, “Anadolu özlemimi kısmen burada gideriyorum” dedi. “Her yıl düzenlenen bu etkinlikler bizi memleketimize yaklaştırıyor.”

Sivas’ın Meşhur Lezzetleri: Sivaslı bir başka ziyaretçi, “Pastırmamız ve köftemiz çok ünlüdür” dedi. “Sivas Tanıtım Günleri’ne gelen herkes memnun kalır.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.