Bulut olmazsa yapay zeka gelişemez

Bulut olmazsa yapay zeka gelişemez
Yayınlama: 11.10.2024 16:14
A+
A-

Vodafone Business, Bulut Çözümleriyle İşletmeleri Dijitalleştiriyor

Vodafone Business, işletmelerin dijitalleşmesine öncülük etme hedefi doğrultusunda 5G sağlayıcısı olduğu Türkiye’nin en kapsamlı dijital dönüşüm ve yetkinlik geliştirme merkezi MEXT Teknoloji Merkezi’nde üçüncü Vodafone Business Cloud Day etkinliğini yoğun bir katılımla gerçekleştirdi.

Türkiye’nin önde gelen sektör ve şirketlerinden konuşmacıların yer aldığı etkinlikte, teknoloji dünyasının önde gelen isimleri bulut bilişim ekosistemi, bulut trendleri ve buluta dair yeni düzenlemeleri işletmelerle ele aldı. Bulut teknolojisi kullanımının istenilen düzeylerde olmadığı Türkiye’de, bulut ve yapay zeka farkındalığına dikkat çekildi.

Etkinlikte Bulut Çözümleriyle İlgili Yeni Hizmetler Tanıtıldı

Açılış konuşmasını yapan Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkan Yardımcısı Özlem Kestioğlu, bulut çözümlerinde geçtiğimiz yıldan bu yana sunulmaya başlanan yeni hizmetler hakkında bilgi verdi:

  • WMware Bulut Servis Sağlayıcıları için en yüksek iş ortaklığı seviyesi olan Pinnacle iş ortağı oldular.
  • Yapay zeka ile çalışan “techbot”, müşterilere kesintisiz bir deneyim ve uzman ekiplere sorunları daha hızlı çözme imkanı sağlıyor.
  • Dijital asistan TOBi, 542 Müşteri Hizmetleri kanalına tüm yetkinlikleriyle entegre edildi.

Vodafone Business, bunların yanı sıra Açık Kaynak, SQL/Hana Veri Tabanı, Finans Topluluk Bulutları, Kamu Topluluk Bulutu, Container Platformları, Hyperscaler Bulut Platformları ve Servisleri, Edge Computing Hizmetleri gibi bulut hizmetlerinde farklılaşan çözümler sunuyor.

Yapay Zeka ve IoT ile Bulut Çözümlerinin Önemi

Yapay zeka ve Nesnelerin İnterneti (IoT) gibi teknolojilerin büyük veri oluşturması, bulut çözümlerinin önemini artırıyor. Vodafone Business, yapay zeka tabanlı görüntü işleme teknolojisine dayalı sürücü davranış analizi çözümüyle bu alanı destekliyor.

Sürücü davranışlarını anlık olarak takip eden bu çözüm, Türkiye’nin önde gelen endüstriyel ve tıbbi gaz tedarikçisi Linde Gaz’a bağlantılı araç teknolojileriyle araçları akıllandırarak sürüş güvenliğini sağlamada yardımcı oluyor.

Bulut altyapısı gerektiren bu çözüm sayesinde 300’den fazla kazanın önüne geçildiği belirtildi.

Siber Güvenlik Yatırımları

Vodafone Business, siber güvenliğe yaptığı yatırımlarla da öne çıkıyor. İstanbul ve Ankara’da bulunan Siber Güvenlik Operasyon Merkezlerinde 300’den fazla metrik ile sistem takibi yapılıyor.

Veri merkezleri üzerinden sunulan yedekli altyapı, işletmelerin kritik uygulamalarını kesintisiz, güvenli ve verimli bir şekilde yönetmelerini sağlıyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.