Borusan’dan Sürdürülebilir Fayda Programı

Borusan’dan Sürdürülebilir Fayda Programı
Yayınlama: 11.10.2024 15:11
A+
A-

80’inci yaşını kutlayan Borusan, Borusan Sürdürülebilir Fayda Programı’nın üçüncü dönemini başlatıyor. “Herkesin Faydasına” mesajıyla yola çıkan program, toplumsal ve çevresel sorunlara çözümler üreten projelere destek sağlayarak fayda ekosistemini genişletmeyi hedefliyor.

Borusan, Sürdürülebilir Fayda Programı’nın etkisini her geçen yıl artırarak sürdürülebilir kalkınmada fark yaratmayı amaçlıyor.

Program, çevresel ve toplumsal fayda odaklı projelere destek olmak için yeni dönem başvurularını açtı. Sürdürülebilir bir gelecek için projeler geliştirmek isteyen girişimler programa çevrimiçi olarak başvurabilirler.

Impact Hub İstanbul iş birliğiyle gerçekleştirilen programın lansman etkinliğinde, önceki dönem projelerinin hikâyelerini anlatan bir belgeselin ön izlemesi yapıldı. Belgesel, deprem bölgesinin yeniden inşasına katkı sağlayan dört projeyi konu alıyor.

Bu yıl program, iklim kriziyle mücadele ve eşitsizliklerin azaltılması başlıkları altında yenilenebilir enerji, döngüsel ekonomi, su kaynaklarının sürdürülebilirliği, toplumsal cinsiyet eşitliği, engellilerin yaşam kalitesinin artırılması, eğitimde fırsat eşitliği gibi konularda projeler destekliyor. Borusan, desteklediği projelere ihtiyaç analizleri, iş modeli geliştirme eğitimleri, finansal destek ve proje tanıtımı gibi hizmetler sunuyor. Ayrıca proje başına 500 bin TL’ye kadar hibe desteği ve Borusan ve Impact Hub İstanbul’un iletişim ağlarına dahil olma imkânı sağlanıyor.

Borusan Holding İnsan, İletişim ve Sürdürülebilirlik Grup Başkanı Nursel Ölmez Ateş, Sürdürülebilir Fayda Programı’nın üçüncü dönemi hakkında şunları söyledi:

“80 yıllık geçmişimizle Türkiye’nin gelişimine öncülük ederken, 200 yıl ve sonrasında varlığımızı sürdürme hedefimiz doğrultusunda sürdürülebilirliği tüm süreçlerimize entegre ediyoruz. İklim, insan ve inovasyon odaklı yaklaşımla çevresel ve sosyal sorumluluklarımızı yerine getirerek gelecek nesillere yaşanabilir bir dünya bırakmayı amaçlıyoruz. Bu amaçla hayata geçirdiğimiz Sürdürülebilir Fayda Programımızın üçüncü dönemine imza atıyoruz. Bu dönem ‘Herkesin Faydasına’ diyerek sosyal sorumluluk anlayışımızı ileriye taşıyoruz. Geçmiş dönem projelerimizin başarı hikâyeleri, bu programın ne kadar önemli bir fark yarattığını gösteriyor. Bu başarılar bizi daha da motive ediyor ve sürdürülebilirlik yolculuğumuzda daha büyük adımlar atmaya ilham veriyor.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.