Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan’da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Sırbistan’da
Yayınlama: 11.10.2024 14:10
A+
A-

Karşılama Töreni

Sırbistan Cumhurbaşkanı Sarayı’nda iki ülke lideri bir araya geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ı, Sırbistan Cumhurbaşkanı Aleksandar Vucic karşıladı. Milli marşların okunmasının ardından 7 pare top atışı yapıldı.

Tören kıtasını selamlayan Erdoğan ve Vucic, tokalaştı ve basına poz verdi. Ardından liderler heyetlerini birbirine tanıttı.

Erdoğan ve Vucic, baş başa görüşmek üzere Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na geçti.

Heyet

Törene Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı, Ticaret Bakanı Ömer Bolat, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, Cumhurbaşkanı Dış Politika ve Güvenlik Başdanışmanı Akif Çağatay Kılıç, Savunma Sanayii Başkanı Haluk Görgün ve Yükseköğretim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Erol Özvar da katıldı.

Vucic’in Paylaşımı

Sırbistan lideri Vucic, Erdoğan’ın ziyaretine ilişkin sosyal medyada paylaşımda bulundu:

“Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın ziyareti, Sırbistan için büyük bir onurdur. Türkiye ve Sırbistan’ın uzun bir işbirliği geçmişi var. Bu ziyaret, ilişkilerimizi güçlendirecek ve bölgeye istikrar sağlayacaktır.”

Vucic, Erdoğan’ın dünyanın en etkili liderlerinden biri olduğunu vurguladı. Ekonomi, güvenlik ve altyapının ziyaretin ana konuları olduğunu belirtti.

Vucic, zor zamanlarda ikili ilişkilerin güçlenmesinin önemini vurguladı ve bunun Balkanlar’da barış ve istikrar için kilit olduğunu ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.