Büyükşehir ve Bursa Barosu’ndan kadına ve çocuğa yönelik şiddete karşı iş birliği

Büyükşehir ve Bursa Barosu’ndan kadına ve çocuğa yönelik şiddete karşı iş birliği
Yayınlama: 11.10.2024 10:41
A+
A-

11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü

Büyükşehir ve Bursa Barosu Kadına ve Çocuğa Yönelik Şiddete Karşı İş Birliği Yapıyor

Bursa Büyükşehir Belediyesi ve Bursa Barosu, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü’nde şiddete uğramış ya da şiddet riski altında bulunan kadınlara ve çocuklara destek sağlamak amacıyla bir protokol imzaladı.

Protokol kapsamında, nitelikli ve ücretsiz olarak hukuki danışmanlık ve psikososyal destek sağlanacak. Ayrıca, çocuk haklarına yönelik farkındalık çalışmaları ve etkinlikleri düzenlenecek.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Bozbey, kadına yönelik şiddetin kabul edilemez olduğunu ve duyarlılığın artması gerektiğini vurguladı. Bursa Barosu Başkanı Metin Öztosun ise sözleşmeden çıkmanın kadınların korunmasını zayıflattığını ifade etti.

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi

Bursa Kent Konseyi Kadın Meclisi, 11 Ekim Dünya Kız Çocukları Günü dolayısıyla bir açıklama yaptı. Kadınların toplumsal cinsiyet eşitliği istediği belirtildi. Kadın cinayetlerine, istismara ve tecavüze karşı farkındalık çalışmalarının sürdürüldüğü vurgulandı. Ayrıca, “Dünyayı Değiştiren Kadınları Öğreniyor, Resmini Yapıyorum” başlıklı bir resim yarışması düzenleneceği ve öldürülen kız çocuklarını anmak için bir “Kız Çocukları Ormanı” kurulacağı açıklandı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.