Lübnan’daki Türk vatandaşları güvenle tahliye ediliyor

Lübnan’daki Türk vatandaşları güvenle tahliye ediliyor
Yayınlama: 10.10.2024 10:53
A+
A-

Türk Vatandaşlarının Lübnan’dan Tahliyesi

Türkiye, İsrail saldırıları altında bulunan Lübnan’dan Türk vatandaşlarını tahliye etmek ve bölge halkına insani yardım ulaştırmak için harekete geçti.

Türk Deniz Kuvvetleri’ne ait Bayraktar ve Sancaktar amfibi gemileri Lübnan’a insani yardım malzemeleri götürerek Beyrut Limanı’na indirdi. Gemilere yaşlılar, engelliler, bebekler ve çocuklar dahil siviller alındı. Tahliye edilenler, bavul kontrolünden sonra Bayraktar gemisine yönlendirildi.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatı doğrultusunda Lübnan’daki vatandaşların güvenli bir şekilde tahliye edilmesi ve kardeş Lübnan halkına insani yardım ulaştırılması için çalışmaların sürdüğünü açıkladı.

Tahliye operasyonuna, güvenliği sağlamak için iki fırkateyn ve iki karakol gemisi eşlik etti. Türkiye’nin yerli amfibi gemilerinde, sağlık kontrolleri için doktorlar görevlendirildi. Böylece, tahliye sırasında sağlık sorunları olanlara anında müdahale edilebilecek.

Türkiye, ilk kez 2006 yılında İsrail-Lübnan Savaşı sırasında Lübnan’dan vatandaşlarını tahliye etmişti. O dönemde, İskenderun, Gelibolu ve Bartın gemileri Beyrut Limanı’na ulaşarak yaklaşık 1100 Türk vatandaşını Türkiye’ye getirmişti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.