Bakan Şimşek’ten ihracatçılara destek vurgusu: “Kritik önemdeki ihracata güçlü desteklerimiz devam edecek”

Bakan Şimşek’ten ihracatçılara destek vurgusu: “Kritik önemdeki ihracata güçlü desteklerimiz devam edecek”
Yayınlama: 09.10.2024 17:28
A+
A-

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’ten İhracatçılara Müjdeler

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ihracatçılara her zaman destek olduklarını vurguladı. Mayıs 2023’te 300 milyon TL olan reeskont kredilerinin günlük limitinin 4 milyar TL’ye yükseltildiğini açıkladı.

Şimşek, Eximbank’ın sermayesini 13,8 milyar TL artırarak 35,7 milyar TL’ye çıkardıklarını bildirdi. Reeskont faizine yüzde 25,9 üst sınır getirildi. Ayrıca, reeskont kredisi kullanımında yüzde 30 ilave ihracat bedeli şartı kaldırıldı.

Hizmet ihracatı gelirlerindeki vergi istisnası yüzde 80’e çıkarıldı. Eximbank’a uluslararası krediler için 1,1 milyar dolar hazine garantisi sağlandı. 2025 yılında yüksek teknolojili üretim için yeni bir reeskont kredisi modeli devreye girecek.

Şimşek, “Reeskont faizine yüzde 25,9 üst sınır getirdik ve reeskont kredisi kullanımında yüzde 30 ilave ihracat bedeli şartını kaldırdık. Hizmet ihracatı gelirlerinde vergi istisnasını yüzde 80’e çıkardık. Eximbank’ın yurtdışından aldığı kredilere 1,1 milyar dolar hazine garantisi verdik. Yüksek teknolojili üretimlere daha fazla destek sağlayacak yeni bir reeskont modeliyle 2025’te desteklerimize devam edeceğiz.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.