BES hisse fonları borsayı katladı

BES hisse fonları borsayı katladı
Yayınlama: 09.10.2024 10:52
A+
A-

Sigorta Sayfası: BES Fonlarının Başarısı

İş Portföy Hisse Senedi Bölüm Müdürü Oğuz Ayhan, Sigorta Sayfası programına konuk oldu. Bireysel Emeklilik Sistemi (BES) fonlarının son dönemdeki başarısından bahseden Ayhan, yılbaşından bu yana ortalama hisse senedi fon getirisinin %40 olduğunu, aynı dönemde Borsa İstanbul’un getirisinin %20’de kaldığını vurguladı.

Ayhan, yılbaşından bu yana altın fonlarının %55, likit fonların ise %44 getiri sağladığını belirtti. Yatırımcıların yavaş yavaş likit fonlardan hisse senedi fonlarına geçebileceğini belirten Ayhan, dengeli bir portföy için %40 hisse senedi, %20 altın ve gerisinin likit fonlarda değerlendirilmesini önerdi.

BES fonlarında altın varlığının %30 ve hisse senetlerinin de %30’luk pay aldığını söyleyen Ayhan, Ağustos ayından bu yana devam eden borsa düzeltmesi nedeniyle yüksek getirinin altın fonlarında olduğunu ifade etti.

Ayhan, fon yöneticilerinin başarısı için BES fonlarının kurgusunun mücadele üzerine kurulu olmasının etkili olduğunu belirtti. Emeklilik Gözetim Merkezi’nin fonları getirilerine göre sıralayarak, standart sapmanın altında kalan fon yöneticilerini devre dışı bırakması nedeniyle fon yöneticilerinin sürekli yarış içinde olduğunu söyledi.

Ayhan, bono fonları dışındaki tüm fonların getirilerinin birbirine yakın olduğuna dikkat çekerek, yatırımcıların kendi risk profiline uygun fonları seçebileceklerine işaret etti. Yatırımcıların son dönemde getiride zirvede olan fonları tercih etmelerinin faydalı olabileceğini belirtti.

Ayhan, önümüzdeki dönemde de hisse senetleri fonlarının potansiyel barındırdığını ifade etti. Fiyatlar düştüğünde hisse senetlerine ağırlık verilmesi gerektiğini belirten Ayhan, yılsonu borsa beklentilerinin 12-13 bin lira civarında olduğunu, ancak ekim ayı enflasyonu ve faiz hadlerindeki değişikliklerin bu beklentiyi etkileyebileceğini söyledi. Ayhan, şirketlerin potansiyelini göz önünde bulundurarak borsa şirketlerinin değerlenme potansiyeline inandıklarını vurguladı.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.