Balıkesir’den sahiplendirme rekoru

Balıkesir’den sahiplendirme rekoru
Yayınlama: 04.10.2024 15:50
A+
A-

Balıkesir Büyükşehir Belediyesi Sokak Hayvanlarına Sahip Çıkıyor

4 Ekim Dünya Hayvanları Koruma Günü’nde, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Akın, Ovaköy Hayvan Barınağı’nı ziyaret etti.

500’den Fazla Sokak Hayvanı Sahiplendirildi

Başkan Akın, ziyarette “Sahip çıkıyoruz, sahipsiz bırakmıyoruz” projesi hakkında bilgi verdi. Bu proje kapsamında bugüne kadar 500’den fazla sokak hayvanının sahiplendirildiğini söyledi. Akın, sahiplendirmelerin ardından ailelere bir yıllık veterinerlik hizmeti de verildiğini belirtti.

Egebil İmza Koleji Öğrencileri Barınağı Ziyaret Etti

Barınağa, Egebil İmza Koleji öğrencileri de eşlik etti. Öğrencilerle birlikte barınağı gezen Başkan Akın, Balıkesirlilere hayvanları sahiplenmeleri çağrısında bulundu. “Yeter ki sahiplensinler, yalnız bırakmayacağız,” dedi.

Can Dostlara Destek Sürecek

Başkan Akın, can dostlara her zaman destek olacaklarını vurguladı. “Can dostlarımızın popülasyonunu doğru yönetmek için sahiplendirme kampanyası başlattık. Şimdiye kadar 500’den fazla can dostumuzu sahiplendirdik,” ifadelerini kullandı.

Barınaklarda Tedavi ve Sahiplendirmeler

İlçelerdeki barınaklarda da çalışmaların sürdüğünü aktaran Akın, İvrindi’de 1.330 kısırlaştırma, 1.581 tedavi, 96 sahiplendirme işlemi gerçekleştirildiğini belirtti. Ovaköy’de ise 551 kısırlaştırma, 1.044 tedavi, 400 sahiplendirme yapıldığını söyledi.

Mama Dağıtım Faaliyetleri

Akın, mama dağıtım faaliyetleri hakkında da bilgi verdi. 6 bin vatandaşa 40 ton mama dağıtıldığını ifade etti. Ancak mama dağıtımının sadece barınaklardan sahiplenilen hayvanlar için yapılabildiğini vurguladı.

Yeni Barınak Projesi

Balıkesir’de sokak hayvanları için yeni bir barınak yapmayı planladıklarını söyleyen Başkan Akın, “Amacımız, can dostlarımız için doğal yaşam alanları olan bir yer yapmak,” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.