“Bir Çocuk Bir Dilek” yine yüzleri güldürecek

“Bir Çocuk Bir Dilek” yine yüzleri güldürecek
Yayınlama: 04.10.2024 15:06
A+
A-

Bir Çocuk Bir Dilek

İstanbul’da dar gelirli ailelerin yetim veya öksüz çocuklarına yönelik “Bir Çocuk Bir Dilek” projesinin ikinci toplantısı gerçekleştirildi.

İstanbul Valisi Davut Gül, İstanbul milletvekilleri, vali yardımcıları, kaymakamlar, İstanbul Çocukları Vakfı yöneticileri, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve hayırseverlerin katıldığı toplantıda, proje tanıtıldı.

En Büyük Hayırlardan Biri

Vali Gül, hayırda ve iyilikte yarışan bir medeniyete mensup olduklarını vurgulayarak, “Yetime sahip çıkmayı Peygamberimizin sünnetine sahip çıkmak, evladımıza sahip çıkmak olarak kabul ediyoruz. Bir yetimi sevindirmeyi, onun kalbine giden yolu bulmayı en büyük hayırlardan biri olarak kabul ediyoruz.” dedi.

Geçen Sene Başlatıldı

Geçen yıl başlatılan projeyle 39 ilçedeki sosyal yardımlaşma vakıflarına kayıtlı yetim çocuklara birer mektup gönderildiğini belirten Gül, metinde, babalarının hayatlarında yarattığı boşluğu dolduramayacaklarını ancak abileri ve büyükleri olarak kendilerinin yazdığı üç dilekten birisini yerine getireceklerini ifade ettiklerini aktardı.

“4 bin 973 evladımızın bize ilettiği dileklerin tamamı hayırseverlerimiz, sivil toplum kuruluşlarımız ve kaymakamlarımızın sosyal yardımlaşma ve dayanışma vakfı kaynaklarıyla yerine getirilmiş oldu.”

Bu Sene 3 Bin 953 Çocuğumuzun Talebi Var

Çocukların kendilerine ilettikleri dileklerin içeriğine de değinen Gül, “Kendi çocuğunuza sorduğunuzda ne istiyorsa babası hayatta olmayan, yetim evlatlarımız da üç aşağı beş yukarı bunları istediler.” dedi.

“Bu sene mektupları, kaymakamlarımız bazılarını kendileri, bazılarını sosyal yardımlaşmadaki çalışan arkadaşlarımızın imkanlarıyla evlere götürdü, talepleri topladık. Şu an itibarıyla taleplerimizin tamamı elimizde. Geçen sene 4 bin 973 evladımızın talebi vardı, bu sene 3 bin 953 çocuğumuzun talebi var.”

29 Ekim’e Kadar Yerine Getirmiş Olacağız

Sosyal yardımlaşma vakıflarına kayıtlı çocukların yanı sıra şehit çocuklarına da ulaştıklarını belirten Gül, gelen mektuplarda kendi hediye hakkının Gazze’ye gönderilmesini, kendisi yerine kardeşinin dileğinin yerine getirilmesini isteyenlerin bulunduğunu anlattı.

“Bir Çocuk Bir Dilek’ web sayfası var. Bundan sonraki süreçte yaklaşık bu 4 bin dileği sayfalarımıza yükledik. Sivil toplum kuruluşları, hayırseverler oralardan karşılamak istedikleri dilekleri seçecekler, eksik kalanları da devletimizin imkanlarıyla inşallah bizler tamamlayıp 29 Ekim’e kadar, Cumhuriyetimizin 101. yıl dönümünde İstanbul’daki bütün yetim kardeşlerimizin dileklerini yerine getirmiş olacağız.”

Çocuklara Ulaştırılan O Mektup

Proje kapsamında kentteki dar gelirli ailelerin yetim ya da öksüz çocuklarına ulaştırılan, 3 dileklerinin yazılması istenen Vali Gül’ün mektubunda, bunu İstanbul Valisi olarak değil hizmetkarı olmaktan bahtiyarlık duyduğu bu kadim toprakların bir ferdi ve ağabeyleri olarak yazdığı ifadelere yer verildi.

Gül’ün sevgi, şefkat ve merhametin, mensubu olunan medeniyetin temel değeri olduğunu belirttiği mektupta, “Senin o tertemiz yüzünde umut dolu bir tebessüme vesile olabilmek, bizim için en kıymetli kazançtır. En büyük amacımız, bizlere emanet olan siz evlatlarımızı toprağına, vatanına, insanlığa faydalı bireyler olarak yetiştirmektir. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde başlatılan ‘Türkiye Yüzyılı’ ve ‘Büyük Türkiye’ hedeflerimizi sizler gerçekleştireceksiniz.” denildi.

Kardeşim, Anne ve Babanın Yeri Asla Doldurulamaz

Gül’ün, “Gerçekleştirebileceğimiz hayalin, isteğin nedir?” sorusunu yönelttiği çocuklardan 3 dilek yazmalarını istediği mektubunda şunlar kaydedildi:

“Cumhuriyetimizin 101. yılında İstanbul Valiliği olarak ‘keşke olsa’ dediğiniz bir dileğini yerine getirmek, mutluluğuna vesile olmak en büyük arzumuzdur. Hayırseverlerimizin de desteği ile dileklerinizi yerine getirmeyi dört gözle bekliyoruz. Kardeşim, anne ve babanın yeri asla doldurulamaz. Ama şunu biliyoruz ki hepimizin muhakkak mahzun bir tarafı var ve unutmayalım ki mahzunluk mutlulukların paylaşılmasıyla azalır. Sizler, milletimize ve Türkiye Cumhuriyeti Devleti’ne emanetsiniz. Bu duygularla, başarı ve sağlıklı bir eğitim öğretim yılı geçirmeni diliyor, gözlerinden öpüyorum.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.