O artık dünyanın en değerli futbolcusu!

O artık dünyanın en değerli futbolcusu!
Yayınlama: 02.10.2024 11:40
A+
A-

Norveçli Erling Haaland, Dünyanın En Değerli Futbolcusu Oldu

Erling Haaland, piyasa değeri 20 milyon Euro artışla 200 milyon Euro’ya ulaştı ve dünyanın en değerli futbolcusu unvanını elde etti. 180 milyon Euro piyasa değerine sahip olan Jude Bellingham, Vinicius Junior ve Kylian Mbappe’nin güncel piyasa değerleri 11 Ekim’deki La Liga güncellemesinde belli olacak. Bu tarihe kadar Haaland, 20 milyon Euro’luk farkla dünyanın en değerli futbolcusu olarak kalacak.

Transfermarkt’ın 2004 yılından bu yana yaptığı piyasa değeri güncellemelerinde 200 milyon Euro’ya ulaşan ikinci isim Erling Haaland oldu. Daha önce 2018 yılında Kylian Mbappe, bu seviyeye ulaşmış ancak değeri daha sonra düşmüştü.

24 yaşındaki Norveçli yıldız, sezon başından bu yana olağanüstü bir performans sergiliyor ve yalnızca ilk beş Premier Lig maçında 10 gol atarak takımını sırtlıyor.

Haaland, 2022 yılında Borussia Dortmund’dan Manchester City’ye transfer oldu ve o zamandan beri 106 maçta 100 gol atarak İngiltere’de çarpıcı bir başarı hikayesi yazmaya devam ediyor.

O dönem Manchester City, Haaland için Borussia Dortmund’a 60 milyon Euro ödemişti ve oyuncunun piyasa değeri 150 milyon Euro civarındaydı.

Aradan geçen sürede Norveçli yıldızın değeri hızla yükselerek 200 milyon Euro’ya ulaştı. Haaland’ın takım arkadaşı Phil Foden ise 150 milyon Euro ile ikinci sırada yer alıyor ve değerinde bir değişiklik yok.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.