İran: Lübnan ve Gazze’ye gönüllü asker göndermemize gerek yok

İran: Lübnan ve Gazze’ye gönüllü asker göndermemize gerek yok
Yayınlama: 30.09.2024 16:44
A+
A-

Lübnan’da Tansiyon Yükseliyor

Lübnan’da Hizbullah Genel Sekreteri Hasan Nasrallah’ın İsrail tarafından öldürülmesinin ardından tansiyon düşmüyor. İsrail, son olarak Hizbullah’ın Merkez Konsey Üyesi Nebil Kavuk’u öldürdü.

Lübnanlılar Kuzeye Akın Ediyor

Saldırılar nedeniyle kitlesel göç yaşanıyor ve Beyrutlular ile Kuzey Lübnanlılar kuzeye akın ediyor. İsrail ise Lübnan’ın kuzey ve güney bölgelerini bombalıyor, özellikle Dahiye’ye yoğunlaşıyor.

Gözler İran’da

Bölgedeki gerilim tırmanırken gözler İran’a çevrildi. İran Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Nasır Kenani, saldırıların bölgede gerilimi artırdığını belirterek, “Bu saldırılar cevapsız kalmayacak” dedi.

İran Gönüllü Asker Göndermeyecek

Kenani, İran’ın Lübnan’a Hizbullah’ın yanında savaşmak üzere gönüllü asker göndermeyeceğini açıkladı. “Lübnan ve Filistin kendilerini savunma kapasitesine sahip, dolayısıyla İran’ın gönüllü güç göndermesine gerek yok” dedi.

“Kendilerini Savunabilecek Güçteyiz”

Kenani, şu ifadeleri kullandı: “Lübnan ve Filistin, İsrail karşısında kendilerini koruyabilecek kapasitede. Geçmişteki ağır yenilgiler nedeniyle İsrail, direniş güçleriyle yüzleşmeye cesaret edemiyor. Lübnan halkı, İsrail’i yenebileceğini kanıtladı. Direniş, işgalci rejime karşı kendini savunma gücüne sahip.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.