Bakan Bolat: “Yılın ilk 8 ayında 142 firmaya 4 milyar 840 milyon ceza kesildi”

Bakan Bolat: “Yılın ilk 8 ayında 142 firmaya 4 milyar 840 milyon ceza kesildi”
Yayınlama: 30.09.2024 14:27
A+
A-

Balkan Rekabet Platformu Toplantısı’nda Ömer Bolat’ın Açılış Konuşması

Ticaret Bakanı Ömer Bolat, İstanbul’daki Balkan Rekabet Platformu Toplantısı’nın açılış konuşmasını yaptı. Toplantıda Arnavutluk, Bosna-Hersek, Bulgaristan, Karadağ, Kosova, Kuzey Makedonya, Romanya ve Yunanistan’dan rekabet otoriteleri temsilcileri yer aldı.

Bakan Bolat, fahiş fiyat ve stokçulukla mücadele kapsamındaki çalışmalar hakkında bilgi verdi. Fahiş fiyat uygulamaları ve stokçulukla mücadeledeki denetimlerin arttığını vurguladı ve uygulanan idari para cezalarıyla ilgili şu bilgileri paylaştı:

“Ticaret Bakanlığı olarak mevzuat düzenlemelerinin yanı sıra denetim görevimizi de ihmal etmiyoruz. Bu kapsamda, 2023 yılında 55.772 kişiye 1,5 milyar lira idari para cezası kesildi. Bu yılın ilk 8 ayında ise cezalandırılan kişi sayısı 127 bine, ceza tutarı 1 milyar 218 milyon liraya ulaştı.”

Bolat ayrıca, Rekabet Kurumu’nun sektörel denetimlerine de değindi:

“Rekabet Kurumu, rekabeti kısıtlayıcı ve piyasa yapısını bozucu faaliyetlere karşı yoğun denetimler yapmaktadır. 2023 yılında 166 firmaya toplam 2,7 milyar lira idari para cezası kesildi. Bu yılın ilk 8 ayında ise cezalandırılan firma sayısı 142’ye, ceza tutarı 4 milyar 840 milyon liraya çıktı.”

Bolat, konuşmasının devamında rekabeti engelleyen faaliyetleri engellemek için yapılan mevzuat değişikliklerine dikkat çekti:

“Ticaret Bakanlığı ve Rekabet Kurumu, adil rekabet ve piyasa oluşumu için yetkilidir ve görevlerini titizlikle yerine getirmektedir. Bakanlık olarak, adil ve etkin bir piyasa mekanizması için hem düzenleme hem de denetim anlamında yoğun bir çaba gösteriyoruz.”

Bakan Bolat, otomotiv, emlak, sebze ve meyve ticareti gibi sektörler için yapılan düzenlemeleri de aktardı:

“Otomotiv sektörü için ‘Motorlu Kara Taşıtlarının Ticareti Hakkında Yönetmelik’ yürürlüğe girdi. Emlak sektörü için EİDS yetki doğrulması uygulaması devreye alındı. Sebze ve meyve ticareti ile lisanslı depoculukta da mevzuat düzenlemeleri yapıldı.”

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.