Kremlin’den İsrail’e ‘Nasrallah’ kınaması

Kremlin’den İsrail’e ‘Nasrallah’ kınaması
Yayınlama: 30.09.2024 14:01
A+
A-

İsrail’in Lübnan’ı Bombalamasına Rusya’dan Tepki

İsrail’in Lübnan’ı bombalaması ve Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’ın öldürülmesi haberi Rusya’da olumsuz karşılandı. İran’la yakın ilişkileri olan Putin yönetimi saldırıları kınadı.

Rusya Devlet Başkanı Dmitriy Peskov, Nasrallah’ın ölümüyle bölgenin istikrarsızlaştığını söyledi. Peskov, Lübnan’daki sivilleri hedef alan bombalamaların Gazze’deki insani felaketle benzer sonuçlar doğuracağını belirtti.

Rusya, İran’ın Rus iletişim cihazlarını kullanmasının ardından iki ülke arasındaki ilişkilerin ticaret gibi her alanda geliştiğini açıkladı.

Avusturya Seçimlerinde Rusya’nın Yorumu

Peskov, Avusturya seçimlerindeki aşırı sağcı Özgürlük Partisi’nin (FPO) başarısıyla ilgili soruya, bunun Avusturyalı seçmenlerin iç meselesi olduğunu ve Rusya’nın yorum yapmayacağını söyledi.

FPO’nun Rusya ile yakın, AB ile mesafeli ilişkileri var. Parti lideri Herbert Kickl, Ukrayna’ya yardımı ve Rusya’ya yönelik yaptırımları reddediyor. Kick, Macaristan Başbakanı Viktor Orban ile ittifak içinde; Orban, Putin ile yakın ilişkileri nedeniyle AB’de eleştiriliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.