Gözler PFDK sevklerinde!

Gözler PFDK sevklerinde!
Yayınlama: 30.09.2024 13:20
A+
A-

Galatasaray ile Kasımpaşa arasındaki maçta Galatasaray, 3-0 öndeyken 3-3 berabere kaldı. Maçın 82. dakikasında Galatasaray’ın teknik direktörü Okan Buruk’un hakemi tehdit ettiği görüntüler ortaya çıktı.

Buruk, maçın dördüncü hakemi Ozan Ergün’e, “Böyle bir kararı veren hakem bir daha burada maç yönetemez.” dedi. Bu sözler tartışmalara yol açtı.

Türkiye Futbol Federasyonu’nun (TFF) Okan Buruk’un sözleriyle ilgili bir yaptırım uygulayıp uygulamayacağı merak ediliyor. Gözlemci raporlarında Buruk’un bu sözlerinin yazılıp yazılmadığı bilinmiyor. Gözler salı günü açıklanması beklenen Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu (PFDK) sevklerine çevrildi.

Sezon başında, Kasımpaşa Teknik Direktörü Sami Uğurlu, Futbol Disiplin Talimatı’nın 41. maddesi uyarınca 5 resmi müsabakadan men edilmişti.

Madde 41: Kişilik Haklarına Saldırı, Hakaret, Tehdit ve Tükürme

Bu maddeye göre, TFF yetkililerine, maç görevlilerine, futbolculara, yöneticilere veya ilgili kişilere hakaret eden, söven, tehdit eden veya kişilik haklarına saldıran kişilere cezalar veriliyor.

Olanlar

Galatasaray-Kasımpaşa maçının 82. dakikasında Kasımpaşa, korner atışından sonra bir penaltı kazandı. Galatasaraylı Jakobs’un eline çarpan topa VAR incelemesi sonucu penaltı kararı verildi.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk, bu karara tepki göstererek dördüncü hakeme “Böyle bir kararı veren hakem bir daha burada maç yönetemez.” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.