Şimşek: Enflasyonda yaşanan düşüş kalıcı ve belirgin

Şimşek: Enflasyonda yaşanan düşüş kalıcı ve belirgin
Yayınlama: 30.09.2024 10:13
A+
A-

Mehmet Şimşek’ten Enflasyon Açıklaması

Mehmet Şimşek, enflasyonun mayıs ayında %75’e ulaştığını, ancak ağustosa gelindiğinde bu oranın %52’ye gerilediğini belirtti. Şimşek, enflasyonun önümüzdeki aylarda kalıcı bir şekilde düşmeye devam edeceğini belirterek, “Enflasyonda belirgin bir düşüş yaşıyoruz” dedi.

Karabük’te düzenlenen bir etkinlikte konuşan Şimşek, Türkiye’nin büyümesini Orta Vadeli Program (OVP) aracılığıyla sağlamlaştırmayı amaçladıklarını söyledi. Bazılarının büyümenin yavaşladığı yönündeki eleştirilerine yanıt veren Şimşek, bunun geçici olduğunu ve daha sürdürülebilir bir büyümenin temelini atmaya çalıştıklarını kaydetti.

Şimşek ayrıca Merkez Bankası’nın enflasyon tahmin bandının üst sınırının %42 olduğunu hatırlattı. Açıklamasında “Bu yıl muhtemelen enflasyonu Merkez Bankası’nın tahmin bandının üstüne yakın bir noktaya çekeceğiz. Gelecek yıl da yine bandın orta noktası olan %17,5’e yakın, yani en azından Orta Vadeli Program’da (OVP) öyle öngördük. Ondan sonraki yılda tek haneye, %10’un altına düşecek. Dolayısıyla enflasyon düşüş patikasında. Bu düşüşü desteklemek için bütçe disiplinine ihtiyacımız var. Deprem nedeniyle bütçe açığı %5 civarında. Bu açığı önümüzdeki yıl %3’e, daha sonra %3’ün altına düşürmeyi hedefliyoruz” dedi.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.