Güçlü gelecek için stratejik adımlar atılıyor

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT), Antalya Valiliği ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) iş birliğiyle,

Güçlü gelecek için stratejik adımlar atılıyor
Yayınlama: 30.09.2024 02:26
A+
A-

Türk Devletleri Teşkilatı (TDT), Antalya Valiliği ve Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) iş birliğiyle, ‘Türk Devletlerinin Ekonomik Gücü ve Türk Ticaret Fuarının Getireceği Fırsatlar’ temalı bir konferans düzenlendi. Etkinlik, Antalya’da gerçekleştirildi.

GÜÇLÜ GELECEK İÇİN STRATEJİK ADIMLAR ATILIYOR

Cuma günü Antalya’da yapılan toplantıya Antalya Valisi Hulusi Şahin, Vali Yardımcısı Erol Tanrıkulu, AK Parti Genel Merkez Ekonomi İşleri Başkan Yardımcısı Zekeriya Aslan, KKTC Antalya Başkonsolosu Aslı Erkmen, ATSO Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman, MÜSİAD Antalya Şube Başkanı Ali Akçay, Antalya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İdris Taş, ASKON Antalya Şube Başkanı Onur Kacar, Türk Ticaret Fuarı Organizatörü Av. Aygün Aliyeva ve Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölge Başkanı Muhammed Arif Çetin gibi birçok önemli isim katıldı. Ayrıca, sivil toplum kuruluşu temsilcileri ve Türk iş dünyasının önde gelen yetkilileri de etkinlikte yer aldı.

Vali Şahin: “Türk Birliğine İnancımız Tam”

Toplantıda bir konuşma yapan Antalya Valisi Hulusi Şahin, “Biz kardeşlerimizle birleşmek zorundayız. Bu, tarihimizin ve kültürümüzün bize yüklediği bir sorumluluktur. Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ‘Türk birliğinin bir gün gerçekleşeceğine inancım vardır. Ben bunu göremesem bile, dünyaya gözlerimi onun hayalleri içinde kapatacağım.’ diyerek bize Türk birliğini kurma görevini vermiştir. Biz de Türk birliğini oluşturarak dünyaya adalet, barış ve düzeni yeniden öğreteceğiz.” ifadelerini kullandı.

Çetin: “Türk Dünyası, Köprü Görevi Üstlenecek”

Güneydoğu ve Doğu Anadolu Bölge Başkanı Muhammed Arif Çetin ise, konuşmasında Türk Ticaret Fuarı’nın (TTF) birçok sektörü kapsayan önemli bir oluşum olduğunu belirtti. Çetin, “Türk Cumhuriyetlerinden Türkiye’ye uzanacak yeni enerji hatları, Avrupa ile ticari ilişkilerin gelişmesine katkı sağlayacaktır. Avrupa ve Asya arasındaki 3 trilyon dolarlık ticaret hacmini düşündüğümüzde, Türk dünyası bir köprü işlevi görebilir. Özel sektör temsilcilerinin de bu süreçte aktif rol alması, karşılıklı yatırım ve projelerin genişletilmesine yardımcı olmalıdır.” dedi. Ayrıca Türkiye’nin, Türk dünyasıyla dengeli ilişkiler geliştirip ortak girişimleri teşvik etmesi gerektiğini vurgulayarak, Türk Devletleri Ticaret ve Yatırım İşbirliği Formu ve Fuarı’nın Türk dünyasına sağladığı katkıdan gurur duyduğunu ifade etti.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.