Atatürk Stadyumu Kütüphanesi önünde sinema keyfi

Atatürk Stadyumu Kütüphanesi önünde sinema keyfi
Yayınlama: 28.09.2024 16:46
A+
A-

28 Eylül 2024

Atatürk Stadyumu Kütüphanesi’nin Önünde Sinema Keyfi

Bursa Sinema Günleri Açık Havada

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin düzenlediği Bursa Sinema Günleri, kent meydanlarını ve sokaklarını sanatın ışığıyla aydınlatmaya devam ediyor. Kültürpark Atatürk Stadyumu Kütüphanesi önünde düzenlenen etkinlikte, “Uçsuz Bucaksız” adlı filmin gösteriminin ardından Psikolog Dr. Aslı Aktümen ile bir söyleşi gerçekleştirildi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi, kültürü ve sanatı daha erişilebilir kılmak amacıyla gerçekleştirdiği Bursa Sinema Günleri, 19-29 Eylül tarihleri arasında Gökdere Vadisi ve Kültürpark Atatürk Stadyumu Kütüphanesi önünde Bursalılara açık havada sinema keyfi yaşattı.

Setbaşı Şehir Kütüphanesi’nde düzenlenen etkinliklerde, “Talan”, “Kefernahum”, “Çocuk ve Balıkçıl”, “Öğretmenler Odası”, “Üzgünüz, Size Ulaşamadık” ve “Şeyda” adlı belgesel ve filmler sanatseverlerle buluştu.

Kültürpark Atatürk Stadyumu Kütüphanesi önündeki etkinliklerde ise “Kahraman”, “Başka Bir Hayatta” ve “Uçsuz Bucaksız” filmleri beyaz perdeye yansıtıldı. 70’lerin Roma’sını konu alan “Uçsuz Bucaksız” filmini açık havada izleyen Bursalılar, daha sonra Dr. Aslı Aktümen’in konuşmacı olduğu söyleşi programına katıldı.

Filmin psikolojik çözümlemesini gerçekleştiren Dr. Aslı Aktümen, Penelope Cruz’un canlandırdığı güçlü bir anne ile çocukları arasındaki sevgi bağını inceledi. Söyleşinin sonunda, izleyicilerin sorularını cevapladı.

Programın sonunda Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanı Şafak Baba Pala, Dr. Aslı Aktümen’e bir hediye takdim etti.

Bursa Sinema Günleri kapsamında Kültürpark Atatürk Stadyumu Kütüphanesi önünde 28 Eylül Cumartesi günü “Lassie: Yepyeni Bir Macera”, 29 Eylül Pazar günü “Tanrının Yarattıkları” filmleri gösterilecek.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.