Togg yerine Alman’ı tercih etti

Togg yerine Alman’ı tercih etti
Yayınlama: 26.09.2024 16:33
A+
A-

Turkcell’in Lüks Araba Filosu Tartışması

Geçtiğimiz günlerde iletişim ücretlerine yapılan yüksek zamlarla gündeme gelen Turkcell, şimdi de şirket çalışanları için kiraladığı otomobillerle haberlerde.

Habertürk’ün edindiği bilgilere göre, araç filosunu yenilemeyi planlayan Turkcell, 3 yıllık bir süre için toplamda 3,5 milyar TL karşılığında 1350 araç kiraladı. Ancak tartışma noktası, şirketin ortağı olduğu Togg markasının otomobillerinden yalnızca 101 adet kiralaması oldu. Turkcell’in yeni araç filosundaki lüks ve ithal otomobil sayısı da dikkat çekti. Kiralanan araçlar arasında Alman otomobillerinin yanı sıra Togg’un rakiplerinin de bulunması tepki topladı.

Yöneticilere Hangi Araçlar Kiralandı?

Turkcell’in kiraladığı araçlar arasında yönetim kurulu başkanı için Mercedes S450, CEO için Audi A8 Long, genel müdür yardımcıları için 11 adet Audi Q8, direktör ve grup şirketleri genel müdürleri için 75 adet BMW 5.20 xDrive, müdürler için 420 adet Tiguan ve 101 adet Togg bulunuyor.

Togg’dan Az Destek

Togg’un geçen yıl kamuya sadece 550 adet araç sattığı göz önüne alındığında, Turkcell’in kiralama operasyonu, kamu desteğinin ne kadar düşük olduğunu gösteriyor. Türkiye Varlık Fonu’nun hissedarı olan Turkcell, ortağı olduğu Togg’a gereken desteği vermeyerek Alman rakiplerine para aktardı.

İddiaların Ortaya Çıkışı

Konu, gazeteci Emre Özpeynirci’nin Turkcell’in 1350 aracın yalnızca 30’unun Togg olduğunu iddia ettiği bir tweet’le gündeme geldi. Habertürk’ün kaynaklarına göre, kiralanan araç sayısı 1350 olup, bunların 101’i Togg araçlarıdır.

Filo Tercihi Sıralamaları Etkiledi

Türkiye’nin en çok satan elektrikli otomobil modeli olan Togg T10X, Ağustos ayında Tesla Model Y’nin gerisinde kaldı. Turkcell’in Togg yerine Tiguan’ı tercih etmesi, otomobil pazarındaki sıralamaları etkileyebilirdi.

30 Bin Adet Alım Garantisi

Togg’un devlet tarafından 30 bin adet alım garantisi bulunuyor. Bu, toplam üretimin yaklaşık üçte biri anlamına geliyor. Togg, 2032 yılına kadar 1 milyon araç üretmeyi hedefliyor.

Bir Yorum Yazın

Ziyaretçi Yorumları - 0 Yorum

Henüz yorum yapılmamış.